Verdens største narkobaron levede et liv, der er så vildt, at det er en ren foræring til ethvert filmmanuskript, og som Netflix har taget imod med kyshånd i serien Narcos, der snart forsætter i en ny sæson.

Under sine velmagtsdage i slut 1980'erne og starten af 1990'erne blev Pablo Escobar formue anslået til ufattelige 30 mia. dollars, hvoraf de godt 22 mia. kom fra salget af kokain. Det er så ubegribelige store summer, at det er svært at forestille sig, hvordan det reelt tager sig ud. 

Heldigvis har kløgtige internetbrugere kreeret en visuel fremstilling, der sætter milliarderne i perspektiv, og sammenligner narkokartellets indkomster med indkomsten hos en almindelig colombianer. 

Det er temmelig foruroligende og viser, hvor store penge der er i organiseret kriminalitet. 

Hvis du har set første sæson af Narcos eller kender en lille smule til Colombias historie, har du også hørt om Medellín-kartellet, en af de mest voldelige, hensynsløse og velhavende kriminelle organisationer i verden. Det er nemlig manden i front, Pablo Escobar, der er en af hovedpersonerne i serien.

Escobar levede sit liv ud fra devisen: Plata o plomo. Sølv eller bly - modtag bestikkelse, eller lad livet. Og det kan man nok regne med, at han også kommer til i anden sæson af dramaserien, der lige som den første har Wagner Moura i rollen som narkobaronen Escobar, mens Boyd Holbrook spiller agenten fra det amerikanske forbundskriminalpoliti (DEA), der forsøger at få ham ned med nakken sammen med sin makker, spillet af Pedro Pascal.

Selve plottet til den kommende sæson har Netflix ikke villet afsløre endnu, ud over at Pablo Escobar er på flugt. Men skaberne har sagt, at de vil være tro mod historien, hvilket formentlig betyder - uden at skulle spoile alt for meget - at Pablo Escobar dør. Serien er fiktion, men den følger næsten minutiøst virkeligheden, og derfor må Escobars endeligt også komme før eller senere.

Om det bliver i denne sæson eller i en eventuel tredje, ved vi ikke, men meget tyder på, at den kommer.

LÆS OGSÅ: Dansk kokainsmugler: "Jeg slugte 20 kapsler på størrelse med golfbolde"

LÆS OGSÅ: Hold fast: fem serier der bliver bedre og bedre

LÆS OGSÅ: Det nordlige Californien er fuldt af folk der dyrker tonsvis af marihuana