’Fake news’ til ’fake followers’.

Det kunne man fristes til at sige, efter det er kommet frem, at hele 49 % af præsident Trumps 31 millioner følgere på Twitter, hvor han ynder at udtrykke sig om både stort og småt i døgndrift, er falske.

Det viser hjemmesiden twitteraudit.com, hvor man kan indtaste et vilkårligt brugernavn og få en analyse af kontoens følgere. Til sammenligning er 21 procent af eks-præsident Obamas 89,3 millioner følgere falske ifølge Twitter Audit. Donald Trumps tal er begyndt at cirkulere på Twitter, efter flere var begyndt at undre sig over, at præsidenten har fået mere end fem mio. følgere i løbet af de seneste tre døgn.

Denne påstand har Twitter dog afkræftet over for Business Insider:

”Kontoen (@txmockingjay, red.) er ikke verificeret og har ingen kilde til at understøtte sin påstand,” siger Nick Pacilio, der er talsmand for det sociale medie, og tilføjer at det er normalt, at nye brugere ikke uploader fotos, inden de begynder at bruge Twitter med henvisning til, at en stor del af Trumps følgere ser ud til at være nye, anonyme profiler uden billede.

Men selv om Donald Trump alligevel ikke ser ud til at have fået flere millioner følgere i løbet af ganske få dage, har han ifølge Twitter Audit tilsyneladende stadig ekstremt mange falske følgere. Det er ikke muligt at se, om følgerne er nogle, Donald Trump selv har købt, men antallet af falske profiler, der følger præsidenten er steget eksplosivt det seneste år.

I april 2016 viste en opgørelse fra det amerikanske analyseinstitut FiveThirtyEight, at Trump havde 8 % falske følgere. Dengang havde den daværende præsidentkandidat blot 7.58 millioner følgere, ca. en fjerdedel sammenlignet med hans antal følgere i dag.

LÆS OGSÅ: Præsident Trump har en knap, og når han trykker på den, får han serveret cola af en butler

LÆS OGSÅ: Amerikansk tøjfirma bryder Trumps tweet-forbandelse

LÆS OGSÅ: Trumps læge: Her er hemmeligheden bag præsidentens hårpragt