Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Her er Euromans  sommerplayliste

Foto: Getty Images & PR

Her er Euromans sommerplayliste

De danske sommermåneder er en herlig blanding af energiudladninger, skumsprøjt og dasen i skyggen, hvis det er for varmt. Vi har samlet syv numre, der bør være på replay i dine sommeromgivelser.

Jamie xx – ’Let’s Do It Again’

Beatmageren Jamie xx er garant for en god fest. Mens vi stadig venter på en opfølger til det fantastiske debutalbum ’In Colour’ fra 2015, har The xx-bandmedlemmet sluppet sin første single i to år. Dette elektroniske nummer bygger op omkring den hypnotiske, euforiske følelse, det er at være høj på kærlighed, hvilket sender den direkte ind som åbner på vores sommerplayliste.

Pusha T – ‘Dreamin Of The Past’ (feat. Kanye West)

Pusha T er blevet 45 år, men rapperen har nok aldrig lydt bedre. På ’Dreamin Of The Past’ fra ’It’s Almost Dry’ agerer Kanye West beatmager, og her har man samplet soulsangeren Donny Hathaways cover af ’Jealous Guy’ af John Lennon. Det fungerer upåklageligt og gør sig kun endnu bedre i solskin.

Liss – ’Country Fuckboy’

Forsangeren i Liss, Søren Holm, gik sidste år tragisk bort i en alt for ung alder. Sikke et tab. Kort før hans død nåede Liss at færdiggøre deres debutalbum, som netop er blevet udgivet efter forældrenes accept. Førstesinglen ’Country Fuckboy’ blev til, mens bandet opholdt sig i Søren Holms barndomshjem langt ude på landet i Vestjylland under corona-nedlukningen. En sang, der demonstrerer, at han var et af de største musikalske talenter, vi har haft.

Svaneborg Kardyb – ’Sommer’

Jazzduoen Svaneborg Kardyb laver noget af den smukkeste musik, man kan opstøve i Danmark. De spiller det hele på trommer og Wurlitzer, og på dette udvalgte nummer har de prøvet at ramme lyden af sommer. Det er varmt og beroligende – ikke mindst på grund af de mange gentagelser.

Her's – ’What Once Was’

Man kan ikke have en sommerplayliste uden surferrock, og det ville være let at vælge et vilkårligt nummer af Real Estate, Mac DeMarco eller Kurt Vile, men vi synes, at den lidt undervurderede Liverpool-duo Her’s fortjener noget credit. ’What Once Was’ skal høres, når du slænger dig i campingstolen og koger i en blanding af for meget sol og halvkolde dåseøl.

The Sundays – ’Summertime’

Det skal lige i gang, dette nummer af den engelske 90’er drømmepop-gruppe The Sundays, men når forsanger Harriet Wheeler bryder ud i ’And it’s you and me in the summertime. We’ll be hand in hand down in the park, ’ forfører de dig med de rareste melodier.

Bad Bunny – ’Moscow Mule’

Okay, nu har du skiftet dåseøllen ud med optimalt set en Moscow Mule eller en anden limesmagende drink og føler virkelig, at du ejer dansegulvet. En ’son of a bitch’ (Cult Shaker) går også an. Bad Bunny laver caribisk sommermusik, der er alt, alt for meget, men alligevel har så meget musikalsk kvalitet, at det indie-elskende musiksite Pitchfork har kåret ’Un Verano Sin Ti’ til et af de bedste album fra 2022. Selv Gilli må være jaloux.

Du finder hele playlisten på Euromans Spotify-profil.