Mac-DeMarco-This-Old-Dog.jpgMAC DEMARCO

’STILL BEATING’

Man kan nærmest mærke de solvarme terrassebrædder under fødderne, når Mac DeMarco kommer på anlægget. Tempoet er sløvt, og der er absolut intet, du skal nå. DeMarcos guitar er lyden af lo-fi bilradioer på varme køreture, det er bagtæppet til dovne eftermiddage, hvor en sen frokost med øl og snaps kræver en lur i skyggen. På repeat, tak.

– Kristoffer Dahy Ernst

R-15597999-1594283163-5093.jpgALLAN OLSEN

’RIMMERBY STRAND’

Allan Olsen er jo sandt at sige ikke ligefrem nogen Enrique Iglesias, men for mig personligt slægter Olsens autoritative og velfraserende vendelbomål sig med at køre særdeles formålsløst rundt med en af mine bedste venner en glohed og gudsjammerligt åben sommerdag. Og lige ’Rimmerby Strand’ er så tilfældigvis en fabelagtig hymne til netop det at drive formålsløst rundt på vor herres territorier.

– Oliver Bodh Larsen

Nancy & Lee JPEG.jpgNANCY SINATRA & LEE HAZELWOOD

’SUMMER WINE’

Hvis man vil føle sig lidt som strandbreddens James Bond i bedste Sean Connery-stil, er Nancy Sinatra & Lee Hazelwoods forførende ballade fra 1967 et godt sted at starte. Den er sommerlig på en måde, hvor det er som at se verden gennem et gammelt Kodak-kamera, godt hjulpet på vej af Hazelwoods sprøde baryton, der tilfører sangen en velkommen (og vellydende) mystik.

Ej skal strygerne glemmes, som er med til at slå den sidste sløjfe på fortællingen om, at ’Summer Wine’ er den titelsang til en vis spionfranchise, som den aldrig blev. I stedet må vi nøjes med at leve den fuldt ud i sommerhusets plastikliggestole, for det er unægteligt lyden af en behåret brystkasse, aviator-solbriller og en White Negroni (det ville være for let at sige en Martini).

– Simon Kirkegård

maxresdefault.jpgWHOMADEWHO FEAT. RAMPA

’UUUU’ (&ME REMIX)

Onde tunger vil kalde det her nummer for enerverende lounge-musik. Fair nok, men lad være med at invitere dem til din fest. Sandheden er nemlig, at den danske trio fra WhoMadeWho sammen med Rampa og &ME fra det Berlin-baserede technokollektiv Keine-musik (et af de hotteste navne i elektronisk musik i disse år) har produceret et nummer, der får dig i den helt rigtige sommertrance. Det dufter af mellemhøj sol, eftermiddagsbrandert og frisk sved. Præcis som det skal.

– Magnus Fuglsang Søgaard

asakecover.jpgASAKE

’ORGANISE’

Nigerianske Asake mestrer den sydafrikanske subgenre amapiano til det punkt, hvor sydafrikanerne selv er blevet sure over, hvor veldrejet hans fortolkning af genren er. Det musikalske udtryk er en bland-selv-butik af house, jazz og pop med søvnige synths og hvislende percussion. ’Organise’ fra Asakes seneste plade er ikke bare sommerlig, den er sommerdefinerende.

– Magnus Kraft

CS1364596-02A-BIG.jpegFRIENDLY FIRES

’PARIS’ (AEROPLANE REMIX)

Hver gang jeg hører det her nummer, bliver jeg akut henført til en tilstand af høj sol, azurblåt hav, utilsløret lykke og ren sommerrus. Om det så er, når jeg hører det i sommerhuset, i bilen på vej til sommerhuset, i København, eller, hvilket jo klart er at foretrække, på en fortovscafe på en parisisk boulevard, sænker jeg skuldrene ved lyden af Au Revoir Simones backing-vokal.

Aeroplane-remixet her er suverænt og lige tilpas electro uden at kamme over. Det findes også i et Justus Køhnke-remix, men det er alligevel lidt for tilbagelænet til min smag. Også i sommermånederne.

– Anders Hjort

grupo-frontera-bad-bunny-un-x100to-Cover-Art.jpgBAD BUNNY & GRUPO FRONTERA

’UN X100 TO’

Sommeren har for mig altid været en vekselvirkning mellem fest og farver og nostalgi og længsel. Nummeret ’un x100to’ af puertoricanske Bad Bunny og den mexicanske gruppe Grupo Frontera kan begge dele for mig.

For hvor lydsiden er frisk og bærer præg af Grupo Fronteras cumbia-norteña-musik (en sammensværgelse mellem colombiansk og mexicansk musik) og tager tankerne mod varmere himmelstrøg, så omhandler teksten hjertesorg og tidsfordriv. Det er et nummer, der utvivlsomt kommer til at præge min sommer. I hvilken retning må tiden vise.

– Mathias Frejdahl Marker

Billede1.pngRIHANNA

’LOVE ON THE BRAIN’

For mig er sommer lig med trygheden i de velkendte, nærmest rituelle traditioner: badeturen på den samme strand, koncerter foran den samme festivalscene, krammere og grin med de samme venner og selvfølgelig den samme lyd af Tour de France på tv’et.

Derfor er sommersæsonen også den tid på året, hvor det gamle guld skal findes frem fra gemmerne – og guld, det er Rihannas ’Anti’- album altså. Og hvis ’Love On the Brain’ bliver for søvnigt til dit sommer-soundtrack, springer du bare videre til de mere dansable numre. Der er masser.

– Mikkel Tofte Langerhuus

a0377980978_10.jpgKHRUANGBIN, LEON BRIDGES

’TEXAS SUN’

Visse syn sætter sig fast. Bliver til et minde, nogle endda en følelse. Alene sad jeg på en lille bådebro, mens solen sænkede sig. Der var så stille som i et maleri. Men nærmest uden jeg opdagede det, havde Khruangbins kælende guitar sneget sig ind på mig.

Den kom fra en hjemmebygget tømmerflåde, opereret af tre drengemænd, der med glød i huden og procenter i blodet lå henslængte, totalt overladt til søens stille strøm. Og i resten af mine dage vil ’Texas Sun’ være lyden af sommer, sol og sjælefred.

– Boris Schilling Weiss

Her kan du lytte til hele den fulde sommerplayliste med 44 numre, nøje udvalgt af Euroman-redaktionen: