Her skal du spise frokost i det nordsjællandske sommerland scroll-down

Her skal du spise frokost i det nordsjællandske sommerland

Sjællands nordkyst er efterhånden spækket med gode frokoststeder. Her har vi udpeget tre af vores favoritter.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Sommeravisen '21 Euroman

Tisvilde Kro

Der er sket ting og sager på Tisvilde Kro, siden nye ejere for nyligt kom til. Det gastronomiske niveau når højder, der er en storbybistro værdig, få selv syn for sagen på Instagram. Og er blæksprutten på kortet, er der ingen anden vej. Det lyserøde hus troner som en port ved indgangen til den travle og eneste hovedgade i byen, umulig at komme udenom, og hvis du vil se og blive set i Tisvilde, er kroens terrasse the place to be gennem hele juli. 

Hovedgaden 55, 3220 Tisvilde.

Restaurant KNUD

Det er ikke ligefrem gastronomisk overlegenhed, der har præget Hundested gennem tiden. Her er havnegrill, en færge til Rørvig og lavprissupermarkeder. Men heldigvis vil Knud det anderledes. Med udgangspunkt i havet og fiskene uden for døren insisterer man på bistroklassikere og et venligt vinkort, der gør stedet til den havnerestaurant, alle kystbyer kun kan drømme om. Et oplagt udflugtsmål gentagne gange hele sommeren.

Havnegade 18, 3390 Hundested.

Fredensborg Store Kro

Historiens vingesus fornægter sig ikke på Fredensborg Store Kro, der har eksisteret i rundt regnet 300 år. I baghaven ligger slottet, en gåtur væk finder du Esrum Sø, og på tallerkenen får du retter, der yder ære til klassikere med et kip med hatten mod det franske. Sild, stjerneskud, asparges og svampetoast bliver udført med sikker hånd, og forspiser du dig, er der ikke færre end 100 værelser at checke ind på. 

Slotsgade 6, 3480 Fredensborg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Restauranter