Danmarks nye badmintonstjerne: ”Jeg har tit fået skudt i skoene, at jeg er kæk og en smartass. Og de har jo ret"
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

Danmarks nye badmintonstjerne: ”Jeg har tit fået skudt i skoene, at jeg er kæk og en smartass. Og de har jo ret"

Ifølge Anders Antonsen kan sportsfolk være kedelige og forudsigelige - især er badminton bagud på flere områder. "Jeg har det sådan: ’Kom nu lige lidt. Lad os løfte sporten'". Vi har mødt den 22-årige badmintonspiller fra Aarhus til en snak om hans uimponerede facon, VM-finalen og sammenligningerne med Viktor Axelsen.

For tre år siden kom Anders Antonsen med en forudsigelse, som badmintonspilleren ofte har skullet høre meget for:

"I'm the next one," lød det prompte, da han blev interviewet midt på banen efter en turneringssejr ved Scottish Open 2016. Den kvindelige interviewer nåede dårligt nok at stille spørgsmålet færdigt, før den kun 19-årige aarhusianer greb mikrofonen, kiggede selvsikkert ud på publikum og konstaterede, at han var fremtidens mand.

"Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg bliver den næste. Alle mine modstandere hjemme i Danmark skal passe på."

Svaret var kækt og friskt, hvilket fik intervieweren til at grine. Hun fik et bedre svar, end hun havde forventet. Ingen kedelige floskler.

"Det var da lidt pralende, og jeg er med på denne jantelov, der eksisterer, men som jeg intet giver for. Hvad fanden skulle jeg ellers svare, når jeg blev spurgt, om jeg blev den næste store danske badmintonspiller? Selvfølgelig vil jeg være den bedste til min sport," fortæller han i dag, da han tænker tilbage på situationen.

Men Antonsen fik ret. Han blev den næste stjernespiller fra Danmark - nok endnu hurtigere, end han selv havde regnet med.

Axelsen Antonsen.jpg
Viktor Axelsen (tv) og Anders Antonsen (th).
Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her