1. Prøv at lægge mærke til, at Ukraine altid forsøger at penetrere i højre side. 

2. Med genudtagelsen af Thomas Müller har Tyskland igen fået verdens bedste raumdeuter (offensivspiller, der bedre end andre formår at placere sig i ledige rum i modstanderens defensiv).  

3. Luka Modric er historiens mest presresistente spiller. 

4. Meget tyder på, at Gareth Southgate har ladet sig inspirere af Guardiolas 3-2-2-3-formation. 

5. Det er kun novicer, der går op i rigide talformationer. 

6. Ruben Dias var ikke særlig god til at dække store rum, før han kom til Manchester City. 

7. Få spillere er så relationelt stærke som Nicolò Barella. 

8. Tjekkiet er så velkoordinerede i deres førstepres, at man skulle tro, de havde Jorge Sampaoli (tidligere landstræner i Chile) som landstræner.

9. Holland må savne Dirk Kuyt. Han var en sand mester i at ligge på blind side (forsvarsspillerens blinde vinkel - vigtigt at udtale det på engelsk). 

10. Ungarn var gået videre fra gruppe F (Tyskland, Frankrig og Portugal), hvis Dominik Szoboszlai havde været foruden sin skade. 

11. Romelu Lukaku er verdens bedste angriber, når det kommer til at spille med ryggen til målet. Det kan han takke Antonio Conte for. 

12. Luis Enrique har lært af Julen Lopeteguis fejl fra VM 2018, hvor der kun var udtaget mellemrumsspillere. Man skal altid have spillere, der kan true i bagrum. 

13. Det ligger i østrigernes DNA at lægge presfælder centralt. 

14. Dayot Upamecano er en mester i slå laserpasses (flade afleveringer gennem modstanderens midtbanekæde). Sikke en skam, at Didier Deschamps ikke udtog ham. 

15. Teun Koopmeiners er fantastisk. AZ Alkmaar har noget af en talentfabrik kørende. 

16. Aleksandr Golovin har virkelig fundet formen igen. 

17. Helmut Groß får ikke nok kredit for at være hjernen bag moderne tysk fodbold. Vidste I, at han engang var bro-arkitekt?

18. De laver dem bare ikke som Antonio Di Natale længere. 

19. Tyskland bliver et uhyggeligt transition-hold under Hansi Flick.  

20. Hvis Michael Laudrup var landstræner, havde vores Juego di Poscision (det skal udtales på dovent spansk) været i særklasse. Det ved enhver, der så hans kampe i Swansea. 

21. Alle tror, italienerne stadig spiller Catenaccio (defensiv taktik, der typisk forbindes med træneren Helenio Herrera). Men sandheden er, at siden Arrrigo Sacchis revolution i 90'erne er de azurblås spillestil kendetegnet ved dets skabelonprægede opbygningsspil med høj grad af automatismer. Cesare Prandelli er desuden bannerfører for denne stil, som Mancini nu har videreført.

22. Se kampen, og du vil ikke lægge mærke til N'Golo Kante. Læg mærke til N'Golo Kante, og du vil se hele spillet åbne sig op for dig.

23. Juanmo Lillo skulle have været spansk landstræner. 

24. Robert Lewandowski kommer altid frem til chancer. Han havde voldsomme 32 xG (‘expected goals’, et statistisk mål for kvaliteten af de chancer, en spiller kommer frem til) i 29 kampe for Bayern i denne sæson. 

25. Det er en fornøjelse, at João Cancelo får lov at spille højreback. Der er han bare bedst, uagtet hvad Guardiola så måtte mene (Cancelo har spillet mange kampe som venstreback for Manchester City i år). 

26. Kroatien er et af de bedste lande til at skole 10’ere. Bare se på Dani Olmo - Luis Enrique bør sende en buket blomster til Dinamo Zagrebs akademi. 

27. Mbappé skal ikke forsøge at sætte Lukas Klostermann på farten. Han er Bundesligaens hurtigste spiller. 

28. Tænk, hvor god Yussuf Poulsen ville være, hvis han havde teknik til at spille i halvrum.

29. Gerard Moreno kunne godt være et frækt bud på en EM-topscorer.

30. Kender du ikke Nuno Mendes?! Han er nok verdens største venstreback-talent.

31. Jeg ville ønske, Christoph Baumgartner var dansker.

32. Undervurder ikke Nordmakedonien. Deres 10’er fra Napoli, Eljif Elmas, er et fantastisk talent.