Afklædt tvangsfotografering foran klubbens mandlige forretningsforbindelser og derefter tvungne diskoteksture med samme forretningsbilleder. Det er, hvad en gruppe tidligere cheerleadere for football-holdet Washington Redskins anklager klubbens ledelse for i en artikel i New York Times.

Avisen er i sin systematiske gennemgang af de skjulte krænkelser af seksuel karakter i en række brancher nået til sportsverdenen. Den har allerede givet stemme til tidligere cheerleaders fra andre klubber, der blandt andet har klaget over at blive begramset af fans og at føle sig chikaneret, fordi de var for kristne og dydige. Nu er den nået til historien om det, som en gruppe Redskins-cheerleaders oplevede som magtmisbrug fra deres ledelses side.

De kritiserede hændelser fandt sted i forbindelse med NFL-holdets ugelange tur til Costa Rica i 2013.

Under turen skulle der laves billeder til en kalender, hvorunder nogle af kvinderne kun var iført bodypaint, mens andre skulle fotograferes topløse. Det var en del af aftalen, at kvinderne ikke ville fremstå lige så afklædte i den færdige kalender, men de undrede sig over, at holdets sponsorer og andre mandlige gæster på turen fik lov at se på, mens billederne blev taget.

”Da en af mine venner skulle fotograferes, stod vi nærmest rundt om hende som en menneskelig barrikade, fordi hun praktisk taget var nøgen. Jeg blev så vred over, at de fyre hele tiden luskede rundt i baggrunden,” siger en af ni cheerleaders, der har talt med New York Times.

En aften, efter en lang dag med poseren og dansetræning, fik ni af de i alt 36 cheerleadere i truppen at vide, at de var blevet håndplukket af sponsorerne til at ledsage dem på en tur på diskotek samme aften.

”De satte os ikke en pistol for tindingen, men det var tydeligt, at det var strengt nødvendigt, at vi tog afsted. Det var ikke et spørgsmål. Det var en ordre,” siger en af kvinderne.

Byturen indeholdt ikke noget krav om sex, men kvinderne har beklaget sig over, at de følte sig 'prostitueret' som sexsymboler.

Stephanie Jojokian, holdleder og koreograf for cheerleaderne, genkender ikke udlægningen af turen.

”Jeg tvang ikke nogen til noget som helst, jeg er moderbjørnen og tager mig altid af alle mennesker, ikke blot cheerleaderne. Vi er en stor familie. Vi respekterer hinanden og vores fag. Det er et meget støttende miljø for de her damer,” siger hun til New York Times.

Klubben skriver i en officiel udtalelse, at hver Redskin-cheerleader er kontraktligt beskyttet for at sikre et ”sundt og konstruktivt miljø.”

LÆS OGSÅ: MeToo i restaurationsbranchen: Hip New York-restaurant berygtet for 'voldtægtsrum'

LÆS OGSÅ: Fra Virgil Abloh til Kim Jones: Modedesignerne vil ind på fodboldstøvlemarkedet

LÆS OGSÅ: Hvorfor blotter mænd sig og sender dick pics?