Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Henrik Dalsgaard tackler

Dalsgaard og Knudsen er overraskende populære: Her er danskernes VM-favoritter målt på trøjesalg

Unisport har samlet danskernes drømmehold ud fra salget af landsholdstrøjer til VM. Tendensen er dansk, men med enkelte undtagelser.

Danmark er blevet slået ud til finalisten Kroatien, og vi ærgrer os et eller andet sted stadig. Vi kunne jo have været dem! Men måler man på trøjesalg, så ramte VM-feberen aldrig sammenlignet med vores svenske naboer.

Da Sverige lammetævede Mexico 3-0, steg trøjesalget med 1.300 procent i forhold til det normale salg. Endnu vildere er det, at 47 procent af deres trøjer bar navnet Granqvist (Andreas Granqvist, red.) på ryggen, som virkelig vidner om, at Sverige har én decideret darling.

I Danmark er det spredt mere ud, selvom den helt store sællert er Christian Eriksen, og det er måske ikke så overraskende efter en fantastisk sæson som midtbanegeneral i Tottenham og hans fantastiske hattrick i playoff-kampen mod Irland. Overraskelserne ligger i forsvaret og angrebet, hvor den ellers bænkede Kasper Dolberg ligger på toppen, mens Jonas Knudsen og Henrik Dalsgaard garderer bakkerne.

Her er de 11 spillertrøjer for hver position, som danskerne køber mest:

I forhold til trøjesalg fylder danskerne stort set alle pladser. De eneste udenlandske spillertrøjer, der kan overgå danskerne på trøjesalgsholdet er boldekvilibristen og skuespilleren Neymar fra Brasilien på toppen og det Islandske hestespark Gylfi Sigurdsson på højre flanke.

Mon ikke Kasper Schmeichel havde sat gang i VM-feberen og fået svenske tilstande i trøjesalget, hvis han havde reddet hele det danske bagparti mod kroaterne.

LÆS OGSÅ: 36-årig Panini-kort-samler: "Jeg følte mig ikke creepy, men jeg var lidt malplaceret.”

LÆS OGSÅ: Superligaen er tilbage: Her er 7 ting, du skal holde øje med i nye sæson

LÆS OGSÅ: Forlænget spilletid, klima og indskifternes slaraffenland: Sådan kan VM-spillernes fysiske tilstand afgøre, hvor Jules Rimet-trofæet lander