Er FC Barcelona stadig mere end en klub? scroll-down

Er FC Barcelona stadig mere end en klub?

FC Barcelona har længe lignet en fodboldklub i identitetskrise, men inden for de kommende måneder er det pludselig ikke urealistisk, at holdet vinder den spanske ”doblete”. I morgen, lørdag, kan Cataloniens fodboldflagskib begynde med at hjemtage pokaltitlen i en sæson, hvor fundamentet under det smukke spil til en start ellers krakelerede. Barca er både i dyb krise og på vej ud af den.

Af Casper Hindse
Foto: Getty Images
Sport Euroman

Vi bliver nødt til at tale om FC Barcelona. Altså sådan rigtig tale.

Lørdag spiller en af verdens største fodboldklubber Copa del Rey-finale. Med en sejr kan ”Barca” udbygge sin spanske rekord som det mest vindende hold i turneringen til 31 titler. Samtidig er topstriden i den spanske La Liga tæt. Barca ligger nummer tre, men kun med to point op til Atletico Madrid, og selvom catalonierne forleden tabte El Clásico til Real Madrid, har Messi, Busquets, Pique, Alba, de Jong, ter Stegen og co. faktisk indhentet topholdet, som ved vinterpausen var foran med 10 point.

Så på overfladen ser det altså godt ud for FC Barcelona, der i den nyere fodboldhistorie har været omtalt som verdens bedst spillende fodboldhold med det storroste (og småhadede) tiki-taka-spil.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Barcelona og Fodbold