De danske mestre FC København skal ikke kun være de bedste på fodboldbanen - nu vil de også være det indenfor e-sport.

Fodboldklubben sender millioner efter professionelle computerspillere, der skal bære FCK's trøjer, når de spiller Counter-Strike.

Sammen med Nordisk Film har FCK grundlagt North - en ny e-sports-organisation.  I første omgang satser parterne på Counter-Strike og har indgået en aftale med et af verdens bedste hold indenfor skydespillet. Holdet har tidligere gået under navnet Team Dignitas og får nu base i Parken.

FCK ser store muligheder i e-sporten.

"Vi er to stærke aktører inden for underholdning, som nu laver et fælles set up, hvor vi ser en oplagt mulighed for at træde ind i e-sport på allerhøjeste niveau fra start. Der er et kæmpe potentiale i e-sport, og vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag et. Vi elsker at konkurrere i FCK og glæder os helt enormt til at komme i gang og udvikle det her," siger CEO i F.C. København, Anders Hørsholt, i en pressemeddelelse.

Udover Counter-Strike har man også kig på andre områder i e-sports-verdenen, fortæller Jacob Toft-Andersen, der er ny sportsdirektør i North.

"Det her er et enormt løft for sporten i hele Norden. Der har ikke tidligere været et projekt på dette ambitions- og organisationsniveau, og med et bagland, som det FCK og Nordisk Film giver, får North en stærk platform for at blive blandt de allerbedste. Vi har allerede nu ét hold i verdensklasse inden for Counter-Strike, men vi arbejder også på at udvide til andre spil. Talentmassen er stor, og vi føler, at vi er meget konkurrencedygtige i forhold til at tiltrække og udvikle de dygtigste e-sportsspillere derude," siger Jacob Toft-Andersen.

FCK er dog ikke den første danske fodboldklub, som er gået ind i e-sport. Sidste år ansatte OB Lasse Bækkelund, som er professionel Fifa-spiller. Ligesom store udenlandske klubber som franske Paris Saint-Germain og spanske Valencia C.F. også også er på markedet.

LÆS OGSÅ: Virtual reality: Adidas tager internetshopping til det næste niveau med en interaktiv butik

LÆS OGSÅ: Årets mål i Premier League er scoret: Så du det?

LÆS OGSÅ: RB Leipzig er tidens store udfordrer til Bayern München, men tyskerne mener, at de lig med døden for moderne fodbold og kalder den en plastik-klub