Hvem kan true FCK?
Foto: Ritzau Scanpix

Hvem kan true FCK?

I dag begynder den nye Superligasæson. Tre hold vil rykke ned, og ét hold vil løfte pokalen. Euroman har bedt Lars Jacobsen og Morten Bruun sætte navn på nedrykkerne og deres kandidater til titlen som Danmarksmestre.

Lars Jacobsen

Fodboldekspert for Discoverys sportskanaler. Fire gange dansk mester med FC København.

Hvad forventer du dig af den kommende sæson?

”Først og fremmest bliver det en meget nervøs sæson for den nederste halvdel, fordi tre holder rykker ned. Det bliver nervepirrende, for der er i hvert fald syv hold, der skal forberede sig på at kigge på nedrykningsstregen – og de ved, at hvis de rykker ned, bliver det utroligt svært at komme op igen.”

Hvilken spiller glæder du dig mest til at holde øje med?

”Viktor Fischer skal genfinde sit gamle niveau. Han har stået i skyggen af Skov og er ikke helt kommet tilbage efter sin skade. Nu skal han ud og vise, hvilken klassespiller han er.”

Hvilken træner?

”Silkeborg har jo fået ny træner, Kent Nielsen, og nu er de pludselig i Superligaen igen. Hans spilfilosofi passer godt til det underlag, de spiller på derovre (kunstgræs, red.), så jeg har høje forventninger til ham. Derudover bliver det spændende at se, om David Nielsen for alvor indfrier forventningerne i AGF. Det er nu, det skal ske.”

David Nielsen.jpg

Hvilken klub?

”OB er en klub, hvor der sker nogle spændende ting. De er i gang med en større omstrukturering både i klubben og på holdet, hvor Jakob Michelsen har lavet et flot stykke arbejde. Jeg håber, de kan videreudvikle deres spil.”

Lars Jacobsens bud på topplaceringerne:

1. FC København
2. FC Midtjylland
3. OB

Bud på nedrykkerne:

Lyngby
Hobro
Horsens

Morten Bruun

Fodboldekspert for Discoverys sportskanaler. Europamester med Danmark i 1992 og dansk mester med Silkeborg i 1994.

Hvad forventer du dig af den kommende sæson?

”Jeg håber på mere spænding i toppen, men jeg ved ikke, om jeg tror på det. Vi mangler, at holdene fra de store provinsbyer for alvor stikker hovederne frem og udfordrer København. Det har jeg håbet på i fem år.”

Hvilken spiller glæder du dig mest til at holde øje med?

”Jeg har et svagt punkt for Lucas Andersen, og jeg synes, at han i flere kampe har antydet, at han kan blive en kæmpe gevinst for AaB. Det kunne jeg godt tænke mig at se. Han er efter min mening et af Danmarks største talenter, jeg har set ham spille guddommeligt, men det skal snart til at være, hvis han for alvor skal gøre sig forhåbninger om landsholdet.”

Lucas Andersen.jpg

Hvilken træner?

”Det er selvfølgelig Niels Frederiksen. Brøndby har en størrelse, vi ikke kan komme uden om, og når Brøndby skifter træner, er der altid bevågenhed. Jeg håber meget på, at han får succes, for han er uden tvivl god nok til klubben.”

Hvilken klub?

”Ubetinget Silkeborg! Det er selvfølgelig en automatreaktion, men jeg mener faktisk, at klubben igen står for noget unikt i dansk fodbold. Er der en klub, der har udviklet store talenter, er det dem, og holdet er baseret på en stamme af klubbens egne spillere. Det er
den mest charmerende udgave af Silkeborg i 20 år.”

Morten Bruuns bud på topplaceringerne:

1. FC København
2. Brøndby IF
3. FC Midtjylland

Bud på nedrykkerne:

Hobro
Lyngby
Horsens

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold