Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Klumme: Romantikkens endeligt

Foto: Getty Images

Klumme: Romantikkens endeligt

Katastrofal økonomisk styring har ført til et af de mest monumentale øjeblikke i moderne fodbolds historie. Lionel Messi og Barcelona har været uadskillelige i 21 år, og de har sammen skabt myten om den stille dreng, der blev verdens bedste i en social bevidst klub, der stod på moralens højgrund og hellere ville udvikle deres egne frem for at købe sig til succes. Nu skifter han til PSG, der om nogen symboliserer det moralske forfald, europæisk topfodbold har oplevet over de seneste 20 år.

Det har virket skæbnebestemt fra begyndelsen. Som om det hele har været en bog, vi alle har læst og ved, hvordan ender. For historien om Lionel Messi og Barcelona har været så stramt dramaturgisk opbygget, at der kun har kunne være én slutning på den episke fortælling. Lionel Messi i blaugrana, på holdkammeraternes skuldre og med et stort trofæ i hænderne.

I går bladrede vi alle videre i manuskriptet og så en udvikling i historien, der måske ikke har været utopisk, men snarere virket for flad til, at vi rent faktisk havde forestillet os, at manuskriptforfatterne seriøst ville gå den vej. Men der findes ingen manusforfatter. Der findes kun uendelig grådighed, når det kommer til moderne fodbold. Og sådan endte vi her: Med guds egen fodboldsøn svøbt i olie. Det er som om, at Harry Potter har skiftet til Slytherin. Det er i sandhed en trist dag.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her