"Jeg vil mene, at en af mine største styrker som fodboldspiller er hovedspillet. Jeg synes i hvert fald selv, at jeg er rimelig dygtig til at heade. Og det har jeg min far (tidligere målmand Per Wind, red.) at takke for.

Haven i Hvidovre, hvor jeg har boet hele mit liv, er ikke så stor. Men der er et lille stykke, hvor den er lidt bredere. Her har der, lige siden jeg kan huske, stået et mål, der er lidt mindre end et syvmandsmål, og her har vi brugt mange timer.

Min far serverede det ene indlæg efter det andet ude fra ’kanten’, og jeg headede på kassen. Som målmand har han jo nok aldrig selv headet til en bold, men han gav mig alligevel nogle meget gode råd, som jeg stadig bruger i dag, når jeg stiger op til et indlæg.

”Spænd i nakken, kig på bolden og stød til den,” prædikede han. Og det gør jeg. For det sidder efterhånden på rygraden.

Jeg kan tydeligt huske de lune sommeraftener, når vi havde grillet. Så skyndte vi os at rydde af bordet, og så var det ellers bare ud på græsset, hvor vi kunne køre indlæg i timevis. Min far lagde den indover, og min storebror og jeg afsluttede. Nogle gange stod jeg på kassen og parerede min brors forsøg, og andre gange kunne det bare være mig, der stod derude og headede på mål igen og igen. Man skulle helst slutte af på en god én, så man kunne hurtigt komme op på mange gentagelser, hvis enten indlægget eller min afslutning ikke lige ramte plet.

Man kan dog ikke sige, at indlæggene fra far altid sad lige i skabet. Vi har indimellem brokket os lidt over ham, men han er jo målmand, så det er heller ikke det, han burde være bedst til. Men han har klaret det fint nok, og det har altid været sjovt. Så jeg kender den ’bane’ i vores have ret godt, og man kan sige, at det er min far, der har lært mig at heade til en bold. Den kredit skal han have.

Han har dog også lært mig mange andre ting omkring fodbold, så det har absolut ikke været dårligt med en privattræner derhjemme."

Du kan læse hele vores store far/søn-tema i det nye nummer af Euroman, der er på gaden nu.

LÆS MERE: Fodboldtræner Mark Strudal udlover dusør på 8.000 kroner, hvis du finder hans stjålne Mac

LÆS MERE: Kom med Manchester City i omklædningsrummet i den netop offentliggjorte dokumentarserie 'All or Nothing'

LÆS MERE: Mbappe donerer VM-gevinst på 3.2 millioner kroner til velgørenhed