Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Eksklusivt for Euroman: Nicklas Bendtner og Jens Stryger Larsen tester den nye VM-bold

Vi satte de to landsholdsspillere i stævne i Parken mandag aften. Her kan du se, hvem der har bedst kontrol med den nye bold, der forhåbentligt bliver deres nye arbejdsredskab til sommer.

Vi er så tæt på VM i Rusland, at vi har taget os friheden at mærke på varerne. Eller nærmere bestemt lade de danske landsholdsspillere få fornemmelsen af den officielle VM-bold – før alle andre.

Vi har nemlig fået lov af Adidas til at pakke den nye bold ud og lade Nicklas Bendtner og Jens Stryger Larsen teste læderet tre dage, før den officielt bliver lanceret, hvilket er i dag torsdag 9. november.

Vi mødes mandag aften, der er dagen før, de skal mødes til landsholdssamling. Klokken er tæt på 19, og det er for længst blevet mørkt i vintertids Danmark. Parken har tændt lyset på banen for os, foruden de lyspærer de har stående på plænen for at give grønsværen ekstra næring, inden den altafgørende kamp mod Irland på lørdag.

Den nye bold er inspireret af den første officielle VM-bold fra 1970 i Mexico. Det var dengang første gang, at man designede bolden med sorte og hvide felter. Det gjorde man, så man bedre kunne følge bolden på de mange millioner sort-hvide skærme, hvor en ensfarvede bold tidligere havde det lidt med at forsvinde på skærm-billedet.

Dengang fik bolden da også navnet Telstar, som henvisning til dets nyvundne tv-tække, og den nye bold har som hyldest fået navnet Telstar 18. Den har ifølge Adidas selvfølgelig været igennem en lang udvikling, og mange af de største landshold som Argentina og klubber som Manchester United og Real Madrid har givet deres besyv med undervejs.

Som noget nyt har Telstar 18 en indbygget chip, der giver brugerne mulighed for at interagere med bolden via smartphone, og den giver adgang til eksklusivt indhold.

Efter udpakningen og en hurtig omklædning bevæger Nicklas Bendtner og Jens Stryger Larsen sig ud i Parken for at teste den og se, hvordan den nye bold reagerer. Her sætter vi dem til den traditionelle øvelse, hvor det handler om, hvem der kan ramme overlæggeren. En øvelse, der stort set laves i alle fodboldklubber. Til sidst skyder Jens Stryger Larsen indlæg ind til en flugtende Bendtner.

Nu har I testet bolden. Hvad synes I om den?

Nicklas: ”Den er god. Og den er moderne i forhold til, hvad vi er vant til at spille med i Norge, ha, ha. Nej, det er en rigtig fin bold, og den kommer til at give masser af kvalitet til VM.”

Har bolden en betydning? Kan der fx blive lavet flere mål, hvis bolden er på en speciel måde?

Jens: ”Det er lidt en skrøne, at der skulle blive lavet flere mål. Men man kan dog tydeligt mærke forskel på bolde. Hvilke man sparker godt til, og hvilke, som er gode at aflevere.”

Nicklas: ”Der er forskel på, hvordan de svæver, men det er ikke afgørende for, hvor mange mål, der bliver scoret.”

Nicklas: ”Den ligner lidt bolden fra 1998, hvor Frankrig vandt VM. Det er nogenlunde samme design. Og den var klasse.”

Hvordan vurderer I chancerne mod Irland?

Nicklas: ”Jeg tror, vi går videre. Vi har et rigtig godt hold. Vi er godt nok løbet ind i nogle skader, men det er ikke nogen undskyldning. Der er rigtig mange spillere, der har udviklet sig, og vi har fået en kontinuitet, så jeg tror også, at vi gør arbejdet færdigt.”

Jens: ”Man kan se inden for det seneste år, at der er kommet en helt anden stemning omkring landsholdet. Hele Danmark er virkelig begyndt at interessere sig for landsholdet igen.”

Hvad er det, der fungerer så godt?

Nicklas: ”Vi har altid haft et godt landshold, men tidligere har vi nok ikke peaket på de rigtige tidspunkter. Talenterne har udviklet sig, er kommet ud i store klubber og har fået lidt mere erfaring. Og så har vi selvfølgelig også fået noget nyt blod ind i form af en ny landstræner, der har en enorm energi og kærlighed til fodbold, spillerne og sin stab. Den kombination har gjort, at der er kommet en anderledes gejst og tro både på holdet og udenfor.”

I har begge succes på klubholdet. Kan man overføre det?

Jens: ”Det kan man sagtens. Selvtillid for en fodboldspiller er i hvert fald en af nøglerne til at præstere.”

Nicklas: ”Vi har jo lige vundet mesterskabet, og hvis vi så også kvalificerer os til VM, så det kan gå hen og blive nogle rigtig gode dage. Så har det været en fuldendt sæson på alle måder, og man kan gå på ferie med ro i maven.”

Flere irske medier siger, at Danmark er en drømmelodtrækning for dem. Hvad synes I om det?

Nicklas: ”Man er pænt ligeglad. For at være ærlig. Vi er ligeglade, hvem vi får. Vi skal ud og vinde kampene, hvis vi skal kvalificere os til VM. Om det så er Irland eller en anden nation, der står i vejen for os, det er fuldstændig ligegyldigt.”

Har I nogle ritualer? Hvordan sætter man sig op til sådan en kamp?

Nicklas: ”Jeg ved, at Stryger laver meget yoga, mediterer inde på værelset. Og så har han sådan nogle restitutionsmaskiner, han skal ligge i. Og så skal han ringe til sin mor og hans frue. Og så er han klar til kamp. Jeg er mere sådan, at jeg går bare ud og spiller, men der har vi hver vores måde at gøre det på.”

Jens: ”Det er fuldstændig rigtigt. Det er sådan, det er. Jeg har dog faktisk et rigtigt ritual. Jeg børster altid tænder før en kamp. Jeg ved ikke hvorfor.”

Hvad betyder det at spille for sit land?

Nicklas: Det er kæmpe stort. Du er udvalgt blandt rigtig mange, for noget du har kæmpet længe for og er dygtig til. Selv da jeg ikke selv var på landsholdet, så jeg alle kampene. Eller i hvert fald highlightsene, ha, ha.”

Ville I helst have startet kampene på udebane?

Nicklas: ”Ja, jeg ville helst have startet ude, men det er fordi, hvis vi går videre, så får du suset sammen med fansene. Det er ubeskriveligt. Den følelse, du får efter at have opnået noget sammen med nogle, som ser det på præcist samme måde som dig. Det kan du ikke beskrive.”

Har tilskuerne i Dublin en effekt?

Jens: ”Vi har alle sammen oplevede at spille i hektiske steder for fulde huse, så jeg tror ikke, det bliver et problem for os.”

Hvad er et godt resultat på lørdag?

Nicklas: ”At vi vinder.”
Jens: ”Bare vi går videre samlet, så er jeg ligeglad.”