En ny Superliga for danske FIFA-spillere
Foto: Getty Images

En ny Superliga for danske FIFA-spillere

Nu får danske FIFA-gamere deres egen Superliga

Danmarks 14 bedste gamere i konsolspillet FIFA skal kæmpe mod hinanden i den nye Waoo FIFA Liga, hvor der vil være en præmiesum på 100.000 kroner per sæson.

Dansk e-sport får snart sin egen Superliga i fodboldspillet FIFA.

Ligaen kommer til at hedde Waoo FIFA Liga og er et samarbejde mellem internetudbyderen Waoo og det Lars Seier-ejede E-sports-hold Tricked.

Det har parterne afsløret onsdag på et pressemøde ifølge sports-gaming.dk.

Efter inspiration fra virkelighedens Superliga kommer Waoo FIFA Liga også til at have 14 hold, som skal kæmpe om titlen og førstepræmiesummen på 70.000 kroner. Per sæson vil der sammenlagt være en præmiesum på 100.000 kroner.

Udvælgelsen af holdene kommer til at foregå sådan, at landets ti bedste FIFA-spillere fra den nuværende rangliste automatisk bliver inviteret, mens de sidste fire pladser skal findes gennem en kvalifikationsturnering.

Alle 14 spillere vil blive tildelt et hold fra den danske Superliga, men for at gøre forholdene fair vil alle hold få sværhedsgraden 'overall 85', så der ikke er forskel på at være FC København og Viborg FF.

Det er planen, at man afvikler en sæson per kvartal. Hver sæson består af ni online-runder og fire offline-runder. Der vil være mulighed for at streame udvalgte kampe fra de ni online-runder, mens offline-runderne vil blive afviklet som et arrangement under navnet 'Super Sunday', hvor andre spillere udefra også vil få chancen for at kvalificere sig til Waoo FIFA Ligaen.

Mindst 12 'Super Sundays' vil blive arrangeret i 2017 fordelt over hele landet.

Se, hvad vi ellers skriver om: FIFA, Computerspil og Fodbold