Der er ingen åbne homoseksuelle fodboldspillere i hverken Danmark eller England inden for professionel herrefodbold. Fodboldmiljøet bliver ofte beskrevet som gammeldags, machopræget og som et svært sted at springe ud.

Nu går computerspillet Football Manager ind i kampen for homoseksuelle i professionel fodbold.

I den kommende udgave af det populære spil Football Manager 18 vil der indgå homoseksuelle spillere, hvilket forhåbentlig skal gøre det lettere for spillere i virkeligheden at springe ud, forklarer skaberne i Sports Interactive.

"En af grundene til den nye feature er, at der er homoseksuelle spillere. Vi ved - ud fra antallet af professionelle spillere - at der må være nogle, som er homoseksuelle, men som ikke vil komme ud med det," siger Football Manager-direktøren Miles Jacobson til BBC.

Screenshot af den nye feature i Football Manager 18.

”Jeg finder det underligt, at det stadig er et problem i fodbold, så vi besluttede os for at vise folk, at det ikke er en stor ting at springe ud og kan være en positiv ting. Jeg synes simpelthen, at det er vildt, at vi i 2017 lever i en verden, hvor folk ikke kan være dem selv,” tilføjer han.

I spillet vil du kunne se, hvilken seksualitet spillerne har. I starten vil der ikke være nogen homoseksuelle spillere, men senere vil der opstå situationer, hvor nogle springer ud, hvilket er fiktive spillere, som Football Manager selv generer.

Football Manager 18 udkommer 10. november.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks første homohåndboldklub: "Det er en oase, hvor man kan få afløb for den dramaqueen, man måske har i sig"

LÆS OGSÅ: 5 ting vi lærte om fodbold i weekenden - uge44

LÆS OGSÅ: Stifterne af fodbold-appen Tonsser: Potentielt kan vi udpege den kommende Messi