I aften er ventetiden ovre for fans og fodboldelskere i hele Europa: 16 hold tager hul på ottendedelsfinalerne af Champions League og kampen om at kunne løfte trofæet med de store ører til maj i Istanbul.

Og når de to første opgør fløjtes op i aften kl. 21, bliver kampen sparket i gang med en helt ny bold fra Adidas, særligt designet til knockout-fasen af dette års Champions League. Det oplyser UEFA i en pressemeddelelse på det europæiske fodboldforbunds hjemmeside.

Faste følgere af verdens bedste klubturnering vil kunne genkende det karakteristiske stjernemønster, der i mange år har været en fast del af de officielle bolde, som den tyske sportsgigant har leveret til UEFA. Men til denne sæsons afgørende kampe har Adidas valgt at give bolden et ekstra særpræg i form af et håndprintet lilla tryk, som forestiller et kort over Istanbul. Farvepaletten er ifølge Adidas en reference til solen, der går ned over den tyrkiske hovedstad, hvor årets Champions League-finale spilles 30. maj på Atatürk Olympic Stadium.

Bolden tages i brug for første gang, når Atletico Madrid og Liverpool samt Borussia Dortmund og Paris Saint-Germain tørner sammen i aften. Se flere billeder nedenfor:

uefa2.jpg

uefa3.jpg

uefa4.jpg

uefa5.jpg

uefa6.jpg

uefa7.jpg