Sponsoreret af Kronaby

Da Apple lancerede deres første smartwatch i 2015, kunne man nok spore en del nervøse tics blandt de traditionelle ur-brands. I forvejen havde Smartphones teknisk set overflødiggjort det klassiske armbåndsur, og nu lancerede de så gudhjælpemig et SmartWatch, måtte mange af ur-producenterne have bandet.

Men selvom Smart-urene teknologisk set var de traditionelle ure overlegne, så lignede de fleste noget fra en Sci-Fi-film i 1980'erne, og de tog ikke højde for et ikke uvæsentligst aspekt, når det gælder det klassiske armbåndsur; nemlig æstetik.

Den danske racerkører og Le Mans-ikon, Tom Kristensen, sagde det egentlig meget præcist til Berlingske Tidende i 2010: "Uret er mandens eneste smykke".

En læresætning, man godt kunne have mistænkt folkene bag Kronaby for at have haft hængende, da de udviklede deres ur-kollektion. Modellerne Apex, Sekel, Nord og Carat formår nemlig at bygge direkte bro mellem det klassiske og æstetiske design, vi kender fra analog-urene til de high-tech features, vi kender fra især smartwatch-urene.

Kronabys vision har fra starten været at skabe et æstetiske ur design, som i kombination med et simpelt App-baseret koncept tillader hver enkelt Kronaby-ejer at indrette sit individuelle ur med de funktioner, som han eller hun prioriterer lige her og nu.

"Walk me home"... efter julefrokosten
Urkasserne (43 eller 38 mm) er udført i rustfrit stål, og med urglas af safir krystal giver de i kombination med remmene i stål, læder eller mesh ur-kollektionen sit meget klassiske look.

Artiklen fortsætter under billederne.

Apex

Carat


Nord


Sekel

De svenske ure er både stødsikre og vandtætte ned til 100 meters dybde og kan derudover - via en enkel og intuitiv App - snakke sammen med din iPhone eller Android-telefon.

Du styrer funktionerne via knapperne på uret, og i opsætningsmenuen til App'en vælger du selv, hvilke af de funktioner, der er til rådighed, som du vil koble på uret. F.eks kan du vælge at modtage notifikationer om opkald, SMS og E-mails, blokere ikke ønskede henvendelser, tilkoble mobilens alarm samt styre din musik-streamingtjeneste via uret.

Du kan også prioritere en skridtællerfunktion og på den måde få motivation til lidt motion. Eller tilslut walk-me-home funktion, hvis du er ude i natten og gerne vil have én bekendt til at følge dig hjem over GPS- tilslutningen.

Er du dagen derpå - efter julefrokosten - lidt i tåger omkring, hvor du stillede din cykel, så har uret kontakt til mobilens GPS, der med såkaldte geotags kan hjælpe dig ud af tågen og frem til cyklen, hvis du altså var forudseende nok til at pinpointe din cykels placering dagen før.

Ligesom det er tilfældet med din Smartphone, så vil opdateringerne til Kronaby app'en automatisk blive inkorporeret og være til rådighed for alle Kronaby-brugere.

Det er derimod på batteritiden, at Kronaby-urene og din Smartphone for alvor skiller sig fra hinanden. Urene betjenes nemlig ikke med en touch-skærm, men via knapperne på siden. Det betyder, at uret ikke skal til opladning en gang i døgnet, men kan køre to år på ét batteri. Så også på denne måde fungerer de hybride armbåndsure fra Kronaby som det ideelle kompromis mellem et klassisk armbåndsur og et smartwatch.

Du kan læse mere om ure fra Kronaby her.