Libratone er kendt for kulørte højttalere, men her disker de op med et par høretelefoner, som ikke bare er trådløse – men ’ægte’ trådløse. Du får altså to separate ørestykker, hvor forbindelsen mellem venstre og højre enhed er lige så trådløs som forbindelsen til din mobil. Når man hører musik på farten, er det faktisk ret befriende sådan ikke at have noget mellem ørerne.

De trekantede ørestykker er mindre, lettere og mere diskrete end mange konkurrenter. Vi er meget langt fra Apples ’pind-i-øret’ look. De bor i et etui på størrelse med et hønseæg, hvor de henter strøm til tre opladninger, som hver giver op mod seks timers spilletid. Så sammenlagt får du et helt døgn uden en stikkontakt. Det ovale etui kan oplades trådløst, og det ligger godt i lommen, men plasten virker lidt tynd og skrøbelig. Selve ørepropperne virker solide, og så er de regn- og svedsikre (IPX4).

Der medfølger gummispidser i fire størrelser, men den formonterede medium-model passede perfekt i mine ører, hvilket langtfra altid er tilfældet. Pasformen er afgørende for lydkvaliteten (især bassen) - og for at du ikke taber ørepropperne, som jo i denne form kan være svære at finde.

headphones.jpg

Med den tilhørende app kan du selv tilpasse betjeningen. Jeg satte dem til at springe til næste sang med et dobbelttryk på højre øre, mens venstre øre aktiverer stemmeassistenten. Desværre er touch-sensoren så sløv, at man ofte skal prøve to-tre gange, før det virker. Derfor er det også en stor hjælp, at lyden starter og stopper automatisk, når du tager propperne ind og ud af øret.

Med appen kan du også justere klangen, der som standard er detaljeret og dynamisk – også ved telefonsamtaler. Lyden bliver endnu mere medrivende, når du skruer lidt op for bassen, og AptX-teknikken giver ekstra fin lyd på Android-telefoner.

Høretelefonerne har aktiv støjreduktion, der også justeres fra appen. Den er ikke på niveau med de bedste, men motorrummel udfases effektivt, og det er usædvanligt, at funktionen overhovedet findes i dette kompakte format. Således har vi – fra uventet kant – her fået det nok pt. bedste køb inden for ’ægte’ trådløse høretelefoner.

Libratone Track Air+ til 1.499 kr.