I 2002 var Andy Rubin med til at skabe Sidekick, en telefon, der var en smartphone, længe inden begrebet overhovedet eksisterede.

Sidenhen udviklede han Android, styresystemet, der blev opkøbt af Google og i dag findes i mere end 2 milliarder telefoner.

Det er da også Android, som Andy Rubin har valgt som styresystem til den smartphone, hans nye firma, Essential, lancerede i går under stor opmærksomhed. Det er usædvanligt, at en helt ny telefon ikke kommer med et helt nyt styresystem.

Men frem for at promovere ’Phone’, som telefonen ganske enkelt hedder, på løfter om ny og bedre software har Essential-direktøren valgt at bruge den allerede tilgængelige – fordi han ikke mener, at han kan skabe et mærkbart bedre alternativ til Android. Og han må jo vide det.

I stedet har Essential valgt at bruge kræfterne på at skabe en telefon med et godt og enkelt design med en bred skærm og kabinet i keramik og titanium.

Essential Phone iPhone Android Andy Rubin Apple Smartphone iOS - 3829246

 

Essential har været igennem megen research for at finde fabrikken (navnet er hemmeligt), der er i stand til at støbe titaniummen til deres telefoner. Titanium giver en ekstremt holdbar telefon, og ifølge Essential-medarbejdere, som Wired har talt med, har Apple igennem længere tid forsøgt at kreere en smartphone-telefon, men uden held.

Essential Phone iPhone Android Andy Rubin Apple Smartphone iOS - 3829247

Phone kommer med et 8-megapixel-kamera, Snapdragon 835 processor samt 4 gigabyte RAM og 128 gigabyte hukommelse. Telefonen måler 14 cm i højden, 7 cm i bredden og er 0,7 cm tyk.

Desuden medfølger et 360 graders kamera, der er lige til at klikke på telefonen.
Telefonen kan bestilles her. Prisen ligger på 4650 kroner.

Som Andy Rubin siger om sit produkt:

”Vi er nok ikke til alle. Vi kommer til at være lidt eksklusive.”

Essential Phone iPhone Android Andy Rubin Apple Smartphone iOS - 3829248

LÆS OGSÅ: Mark Zuckerberg forudser, at smartphonen kommer til at dø - her er hans bud på, hvad der følger efter

LÆS OGSÅ: Teknologien bag: Sådan fungerer Spotifys Discover Weekly

LÆS OGSÅ: Amerikanske forskere udvikler mobilbatteri, der kan holde op til tre måneder