Euroman var inviteret af B&O til den officielle præsentation af Beovision Harmony på Salone del Mobile i Milano.

Dette er ikke et tv. Jovist, det er også et tv, men det er så meget andet end det. Spørger du Bang & Olufsen fungerer Beovision Harmony som et musikanlæg, et møbel, et stykke design og ikke mindst hjemmets centrum for underholdning. De mener at have skabt et tv, der er helt specielt:
 
”Kombinationen af lyd, håndværk og design er det bedste af det bedste. Ideen med tv’et er, at løse problemet med den store, sorte skærm, som fylder, når den ikke er i brug. Jeg mener, at det er et unikt design, som falder godt i spænd med resten af dit interiør. Så er der også indbygget surroundsound decoder, og det er noget, du normalt tilkøber,” forklarer Christoffer Poulsen, vicedirektør for Product Mangement hos Bang & Olufsen.
 
”Vi ved, at vores kunder går op i kvaliteten af de ting, de køber til deres hjem. De har en travl hverdag, så når de endelig har muligheden for at læne sig tilbage, så skal de også have det allerbedste,” tilføjer han.
 
Når tv’et er slukket bliver det delvist dækket af to egetræs- og aluminiumsfronter, der er en slags design-camouflerede højttalere. Når tv’et bliver tændt, bevæger skærmen sig op, mens de to højttalere spejlvendt af hinanden bevæger sig ned mod gulvet. På den måde er tv’et en dekorativ del af indretningen, når det altså ikke er i brug.

Rent teknisk får du intet mindre end den allernyeste 77’’ LG C9 OLED-skærm med lysere og selvilluminerende pixels, et højttalersystem med musiktjenester som Tune-In og Deezter integreret, hvorfra det desuden er muligt at streame fra din smartphone via Bluetooth, Apple Airplay 2 eller Chromecast, som alle er built-in. Sidst, men ikke mindst, er den tilhørende fjernbetjening, Beoremote One, ergonomisk udformet til at ligge perfekt i hånden.
 
Det lyder godt, og det er det også, men kvalitet og pris er kendt for at gå hånd i hånd. Beovision Harmony er ingen undtagelse fra reglen. De danske priser lader vente på sig, men ude på det europæiske marked må interesserede købere affinde sig med at slippe 18.500 euro, svarende til rundt regnet 140.000 danske kroner. Det lyder måske som en uoverkommeligt stor sum penge, men ifølge Christoffer Poulsen er tv’et hver en krone værd:
 
”Du får en løsning, som du vil blive glad for i mange år. Jeg kan stadig huske det, at det første jeg købte til min lejlighed var datidens udgave af ’Beosound 1’, hvor antennen bevægede sig mekanisk. Det var også en relativt stor investering for mig, men jeg vidste, at jeg kunne bruge den længe. Det gjorde jeg også. Det er det samme med det her tv. Det er tidsløst design,” siger han.
 
Bang & Olufsens Beovision Harmony lanceres på det danske marked i oktober, så skulle du have forelsket dig hovedkulds i dette funktionelle kunstværk, har du stadig nogle måneder til at spare op – eller finde det rette forbrugslån.