Man kan købe sig til berømmelse på Instagram, og det er efterhånden et faktum, at influencere og andre, der håber på lidt SoMe-fame, betaler for at opretholde en kunstigt oppustet popularitet på det visuelle sociale medie.
 
Nu skal det dog være slut. Instagram har ganske enkelt fået nok af al den falske aktivitet på sin platform, og sætter en storstilet indsats i gang for at stoppe det en gang for alle. Det sociale medie er allerede begyndt at rydde ud i følgerne hos profiler, der benytter sig af tredjeparts-apps, og fremover vil det verdensopspændende sociale medie automatisk kunne identificere og fjerne falsk aktivitet.
 
Falske profiler bliver løbende fundet og fjernet af Instagram og det er heller ikke første gang, det visuelle medie igangsætter en egentlig ’hovedrengøring’ på sin platform. Det nye er, at likes, kommentarer og al anden aktivitet fra falske brugere fremover også bliver fjernet, så det bliver sværere at opretholde en falsk popularitet.
 
Ifølge Instagram er dette blot første skridt i kampen mod fakere, så hvis din foretrukne instagrammer pludselig mister følgere i hobetal i løbet af de næste par uger, ved du hvorfor.