Social navigation 
Gratis dør til dør-navigation er nu standard på alle mobiler. Men det er de sociale udbygninger, der gør Waze til noget særligt. Ser du et vejarbejde, en havareret bil eller en ekstra-skatte-automat (politiets fotovogne, red.), kan du advare dine med-Wazere. En app, der bliver bedre, jo flere der bruger den. 

Waze -  iOS, Android (gratis)

______________________________


Kun et fjols tager ikke backup
SMS Backup + gør nøjagtig, hvad der står på pakken, og denne anmelder er tilfreds kunde gennem flere år. Det er ikke køn og lækker software, men det er gratis, og det virker. SMS Backup + kopierer automatisk alle dine beskeder til en mappe i din Gmail. Så er det lidt mindre traumatisk at miste mobilen. Og lettere at søge i gamle beskeder.

SMS Backup - Android (gratis, donation)

______________________________


Usynlighedskappe 
Alle holder øje med dig på nettet. Men med Freedome kan du browse lidt roligere, da al trafik går gennem F-Secures VPN, der ikke bare krypterer netforbindelsen, men også lader dig ’skifte land’, så du kan tilgå tjenester, der normalt ikke er tilgængelige. 

F Secure Freedome - iOS, Android (199 kr. om året,gratis prøveperiode)

______________________________


Solfakta
Solens placering på himlen ændrer sig efter tid på dagen og året, og Sunseeker lader dig se, hvor og hvor højt på himlen solen vil stå på vilkårlige tidspunkter og steder. Praktisk, hvis man vil tjekke, hvorvidt ejendomsmæglerens anprisninger om eftermiddagssol på terrassen holder.

Sunseeker - iOS (45 kr.)

______________________________


Dropbox-deleren
Corousel er Dropbox’ app til at se og dele de billeder, du har uploadet til deres cloud-tjeneste. Billedoversigten er meget overskuelig, og det er nemt selv at vælge mange billeder til deling. Til gengæld kræver det lidt link-fifleri at dele, hvis modtageren ikke selv bruger Carousel.

CarouseliOS - Android (gratis)

______________________________