I sidste uge ændrede Snapchat navn til Snap Inc. Det vil sige firmaet ændrede navn, ikke video-appen.

Navneforandringen faldt sammen med, at Snap Inc. annoncerede, at virksomheden bevæger sig ind på et nyt forretningsområde. Firmaets vækst har hidtil været bygget på muligheden for at dele videobidder, der hurtigt forsvinder igen, men nu har ledelsen øjnet et nyt, og mere håndgribeligt marked. 

Snap Inc. kalder sig nemlig nu for kameraproducent, og premieren på hardware-produktionen kommer på et ubestemt tidspunkt dette efterår i form af et par solbriller med et indbygget kamera, der ved et lille tryk med fingeren optager det, du ser ud gennem brilleglassene.

Forskellen fra at optage det med en smartphone skulle ifølge Snapchat-skaberen Evan Siegel være, at du ikke bare tager et billede af noget, du ser, men skaber en næsten nøjagtig gengivelse af din oplevelse.

Med den nye brille, der har fået det nærliggende navn Spectacles (selv om Snaptacles selvfølgelig havde været endnu mere oplagt), får man et spektrum så bredt, at det næsten svarer til ens naturlige synsfelt. Så ting som dårlige beskæringer, kameravinkler og forstyrrende fingre foran linsen skulle være fortid.

Evan Siegel beskriver i Wall Street Journal, hvordan det føltes at gense noget materiale, som han optog under en vandretur i 2015, hvor brillen skulle afprøves:

“Jeg kunne se mine egne minder, gennem mine egne øjne – det var utroligt. Det var det tætteste, jeg nogensinde har været på at blive bragt tilbage i tiden.”

Evan Siegel er ikke den eneste, der har drømt om at fastholde virkeligheden gennem et par brilleglas. Men i modsætning til Google-brillen, der med sit kiksede design havde en kæmpe forhindring på vejen mod salgssucces, ligner Spectacles til forveksling et par moderigtige solbriller.

 

Det eneste, der på overfladen adskiller den teknologiske brille, der kommer i sort, koral og turkis, fra et par normale designer-solbriller, er cirklerne på hjørnet af stellet, der lyser op, når du filmer.

Så du kan ikke i al hemmelighed gå rundt og filme din omverden. Til gengæld kan du vente, til du har et roligt øjeblik, med at afgøre, hvilke filmklip, du vil dele med den.

Optagelserne, der kan være op til 10 sekunder lange, sendes nemlig trådløst til din Memories-sektion på Snapchat, hvorfra du så kan overføre dem til din kontos Stories-sektion, hvor andre kan se dem.

Brillerne kommer til at koste cirka 850 kroner, og med i købet følger et genopladende brilleetui.

Her kan du se en videopræsentation af, hvor fedt livet bliver med Spectacles – hvis du altså bor ved Venice Beach.