Der var engang, hvor man planlagde filmaftener efter programoversigterne i lokalavisen, brugte de grotesk lange reklamepauser på at hente flere snacks og tog det med oprejst pande, hvis filmen ikke var som håbet. Den tid er forbi, for streamingtjenesterne flyder over med indhold, som du kan se, når det passer dig.

Hvis du synes, det er lidt fattigt at se ’The Fast and The Furious’ på din 13’’ bærbare, kan du med fordel anskaffe dig en medieafspiller, så du kan streame indhold på dit tv. Men skal du investere i en Xbox, Apple TV eller har du mest af alt bare brug for en Google Chromecast? Det hele afhænger af dit forbrug – og af dit budget.

1. Den fleksible

FRIT_nvidia shield.jpg

’Nvidia Shield’ er på mange måder Android-udgaven af Apple TV, blot uden at understøtte Apple-indhold. Til gengæld fungerer den som en ganske udmærket spillekonsol og kan streame film og serier i højeste kvalitet. Du kan tjekke vejrudsigten, downloade apps og snakke til den. Og – modsat Siri – er den flydende på dansk.

1.499 kr. hos elgiganten.dk

2. Den gamervenlige

FRIT_xbox2.jpg

Er du svært glad for både filmkunst og konsolspil, kan du overveje at investere i en Microsoft Xbox One. For spillekonsollen, som markedsfører sig på at være verdens kraftigste, er også en ganske udmærket streaming-boks til spil, film og serier. Og så har du endda mulighed for at afspille en dvd-film fra din samling (hvis du stadig har sådan en) i ny og næ.

Xbox One S fra 2.199 kr. hos microsoft.com/store

3. Den fleksible II

FRIT_Apple TV.jpg

Vil du have lidt af det hele, så er Apple TV en god løsning. Den taler med iPhone og MacBook, og så giver den dig i øvrigt adgang til alle de apps, du finder i App Store. Du kan altså både tjekke vejret, spille spil og streame film og serier. Du kan i øvrigt også her tage en snak med Siri, men kun på engelsk, norsk eller svensk, for ’hun’ har endnu ikke lært dansk.

1.499 kr. hos apple.com/dk

4. Den billige

frit_chromecast.jpg

Med sin pris på blot 320 kr. er Google Chromecast den billigste medieafspiller på markedet, og den fungerer upåklageligt, hvis bare du har en smartphone eller en computer, som du kan caste fra. Chromecast samarbejder både med iOS og Android, men har hverken stemmestyring eller modtagerflade, og så kan du kun bruge den til at streame film, serier og musik.

320 kr. hos store.google.dk