Vi har efterhånden kunne shoppe direkte fra sofaen de seneste mange år. Men onlineforretninger fungerer stadigvæk mest af alt som et varekatalog, hvor tøj, sko og tilbehør er fremvist ret op og ned på en side, du kan scrolle dig igennem. 

Men nu har Adidas taget det næste skridt. I går åbnede de nemlig den første interaktive virtual reality-butik. Den hedder ’360 Concept Store’, og fysisk ligger butikken i hjertet af Stockholm. Derfor er det også svenske sportsprofiler, der giver en rundtur i forretningen og viser deres yndlingstøj frem frisk fra bøjlerne.

”Välkommen til!” siger en ung svensk kvinde i stramt Adidas-løbetøj, mens hun går ned ad en rå betontrappe midt i butikken. Og her fra kan du ellers frit gå på opdagelse sammen med hende.

Den stokholmske konceptforretning er filmet med et 360-graderskamera, så ved at trække billedet rundt med musen, kan du vandre rundt i butikkens forskellige afdelinger og zoome ind på de tøjstativer, der fanger dit blik.

Ud for nogle af de mange sneakers, tights og sweatshirts er der et lille transparent plus, og hvis du trykker på det, popper der en produktboks op på skærmen. Her fra kan du se alle informationer om tøjet, vælge størrelse og gå direkte til betaling.  

Og du kan endda gøre det samme med tøjet, som rundviserne har på. Undervejs i klippet springer flere rundvisere ind foran kameraet iført helt friskt Adidas-outfit fra top til tå og giver dig inspiration. Sammen viser de dig rundt i butikken i tre minutter og 37 sekunder, hvor du kan shoppe alt imens.

”Introduktionen af 360° konceptforretningen er på linje med vores ambition om at gå forrest, når det kommer til den digitale shopping-oplevelse, som vi her opnår med den interaktive dimension. Vi håber, at vi i fremtiden gør det muligt at udviske grænsen mellem den digitale og den fysiske shopping-oplevelse,” siger Johan Mårfelt, der er Retail Marketing Activations for Adidas, til Business Insider

Få den interaktive shoppe-oplevelse på www.360conceptstore.com.

LÆS OGSÅ: Slut med køer: Amazon åbner fysisk indkøbsbutik uden kasseapparat

LÆS OGSÅ: Håb for planeten: Tesla-direktør lover billige og diskrete soltage

LÆS OGSÅ: Nostalgitrip til din iPhone: Super Mario er tilbage