Hvorfor er det fedt at smide trøjen, når man scorer?

”Ha ha, jeg tror, det handler om at vise følelser. Og at få lov til at udtrykke sig selv. Nogle gange handler det om at være i nuet, hvor man ikke engang ved, hvad man laver, fordi man bliver grebet af eufori.”

Hvad var det for en impuls, der gjorde, at du smed trøjen dengang mod Brøndby (i Superligaens sidste spillerunde i 2013, der sikrede FCK mesterskabet, red.)?

”Den her kamp var jo bygget op af så mange ting, ligesom en finale, og så var det bare et fyrværkeri af adrenalin og følelser, der eksploderede. Jeg kan hverken huske tanker eller sekunder, andet end en ren, impulsiv glæde, der gjorde, at jeg fejrede det på den måde.”

Sådan skal det være. Hvad synes du om, at man får et gult kort for at smide trøjen?

”Jeg synes, det er lidt trist. Vi skal huske, at mål er en stor del af fodbold. Det er der, man glædes, og folk på tilskuerpladserne fejrer og krammer hinanden.”

Det her med at smide trøjen ville måske heller ikke være så let at forene med VAR? Jeg mener, hele den spontanitet og impuls, der kan tage over, vil måske blive lidt ærgerlig, når man så står og skal fedte med en svedig trøje, efter at det mål, man har scoret, er blevet underkendt?

”Ja, nogle gange tør man jo dårligt at juble. Sommetider jubler man to gange, men ofte ved spillerne jo godt, hvis den er lige på kanten i forhold til fx en offside. Men det er klart, at nogle gange tager VAR-gennemgangen, især hvis den tager lang tid, den umiddelbare skønhed ud af en scoring.”