Mikkel Bjerg stopper altid ind på sin yndlingsrute og får en lokal specialitet: ”De findes vist ikke i Jylland” scroll-down

Mikkel Bjerg stopper altid ind på sin yndlingsrute og får en lokal specialitet: ”De findes vist ikke i Jylland”

Mikkel Bjerg, 24 år, født og opvokset i Allerød. Kører for World Tour-holdet UAE Team Emirates. Her fortæller han om sin favoritrute i det ganske land.

Af Oliver Bodh Larsen og Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: PR
Cykelavisen 2023 Euroman

Det var den første tur, jeg lærte at køre. Dronningmølle kalder vi den. Nej, det er ikke bare noget, vi kalder den. Det hedder den. Den starter i Allerød ved Farum, hvor jeg er vokset op, og så går den nordpå langs Esrum Sø op til Dronningmølle, inden du kører langs hele kysten hjem igen.

Det fede ved ruten er, at flere niveauer kan være med, fordi der er relativt fladt, så du kan vinde meget ved at ligge på hjul. Derudover er der bare vanvittigt smukt, særligt hvis solen skinner, selvfølgelig.

Jeg vil anbefale, at du kører turen her med nogle kammerater og kører ad de små veje i stedet for langs hovedvejene – udover ned langs Strandvejen, fordi der er en god cykelsti og flot udsigt hele vejen.

Jeg har selv kørt turen en del gange med min bedste kammerat Anders Mielke (cykelkommentator hos Discovery, red.), selvom forskellen på vores niveauer er stor. Det vil jeg sige, at alle bør gøre. Træk nogle kammerater med ud på rammen, og kør turen.

Et kaffestop ved ishuset i Sørup ved Fredensborg er nærmest obligatorisk. I gamle dage var det en Hansens Is, men nu hedder det Sørup Is & Kaffestue. Det kommer lidt tidligt på turen, men det er også klart det bedste, fordi kaffen er god, og det ligger helt fantastisk ned til Esrum Sø.

Ellers er der bageren i Humlebæk, hvor jeg oftest går klassisk til værks og vælger et studenterbrød eller en romkugle. Jeg kan også finde på at købe en romsnegl, som er udbredt i området. De findes vist ikke i Jylland. Jeg vil faktisk anbefale, at du holder ind begge steder, hvis du kører hele loopet.

På en af mine første ture med Hillerød Cykelklub havde jeg valgt at fylde min drikkedunk med Coca-Cola, og det var mildest talt dumt. Efter jeg havde drukket en liter cola, fik jeg helt vildt ondt i maven, så jeg blev tvunget ind på sejlklubbens toilet ved siden af ishuset der ved Esrum Sø, mens de andre hyggede sig.

Det er vigtigt at understrege, at jeg var ni år på det her tidspunkt, og jeg har ikke kørt med cola i dunken siden. Den her oplevelse har også gjort, at jeg har det lidt svært med de små cola-dåser, vi får i vores mussette (feeding bag, red.) i mange løb.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling og Cykelløb