Andreas Krons yndlingsrute starter i byen og indeholder en specifik bagerbestilling i Lejre scroll-down

Andreas Krons yndlingsrute starter i byen og indeholder en specifik bagerbestilling i Lejre

Andreas Kron, 24 år, født og opvokset i Albertslund. Kører for det belgiske hold Lotto Dstny. Her fortæller han om sin favoritrute: Skjolden.

Fortalt til: Oliver Bodh Larsen og Mikkel Tofte Langerhuus
Foto: PR
Cykelavisen 2023 Euroman

Som ungdomsrytter kørte jeg i Ballerup Cykelklub. Der kørte vi oftest til Roskilde og videre til den lille by Skjoldenæsholm, som ruten er opkaldt efter. Jeg starter turen med at køre ud af København på cykelstien ved Hillerød-motorvejen, som er den bedste vej væk fra byen. Fra Værløse sætter jeg kursen mod Roskilde gennem de små byer, hvor jeg fik min cykelopvækst, fordi det var de veje, vi brugte i klubben.

Fra Roskilde kører jeg ned til fjorden ved Vikingeskibsmuseet for at køre langs vandet og gennem de små byen vest for Roskilde som Kattinge, Herslev, Abbetved, Vester Såby og Soderup.

Her er der nogle gode stigninger, hvor man kan køre lidt mod kammeraterne i et fedt, bakket terræn. Derefter er det vigtigt at slå et smut forbi Lejre, og herfra kører jeg hjem gennem Roskilde og videre nordpå for at komme ind til byen samme vej, som jeg forlod den.

Hele turen er nostalgisk for mig, fordi det er de veje, jeg kørte mine allerførste ture på. Det vækker gode minder, hver gang jeg får mulighed for at køre den tur.

Grunden til, at det er vigtigt at komme forbi Lejre, er, at du skal tage dit kaffestop her. Bageren i Lejre laver nemlig nogle glimrende kager. Kaffen er ikke ret god, men du kan få en billig kop slavekaffe, hvis du er meget kaffetørstig.

Når jeg kommer der, er jeg god til at prøve nogle forskellige kager. Men man går aldrig galt i byen med en hindbærsnitte hos dem. Jeg starter oftest med en bolle med smør og ost, inden jeg går videre til desserten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling og Cykelløb