En kop kaffe lavet af kaffe. Det kan man vel kalde for en sluttet cirkel. Når man dertil lægger, at koppen holder længere på varmen, at den ikke brækker eller bliver skåret, og at den kan tåle maskinopvask, ja så lyder det som et lille genbrugsvidunder.

Det er i hvert fald sådan, kaffekoppen bliver markedsført i en ny Kickstarter-kampagne, der allerede har tjent sin målsætning ind flere gange.
Huskee kalder opfinderne deres kop. Og det har ikke noget med slædehunde at gøre. Husk betyder avne, og avnerne er den del af kaffefrugten, der ligger som en tynd skal mellem skræl og bønne. Det får du nærmere forklaret i videoen herunder.

Umiddelbart ser det ud til at være en forsvindende lille del af kaffen, men i det lange løb bliver der genereret 1,35 millioner tons avner om året. Indtil nu har man haft anvendt nogle af dem som brændsel, men ingen har endnu fundet en biologisk og økonomisk forsvarlig måde at genanvende dem på.

Det påstår i hvert fald folkene bag Huskee, der også fremhæver materialets kvaliteter. Avnerne, skriver de, ”præsterer bedre end keramik, hvad angår design, funktionalitet og øko-sejhed.”

Vi ved nu ikke, om vi ligefrem vil smide vores kopper ud af vinduet og erstatte dem med avne-kopper, men det lyder som en fin ide.