Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Her er verdens flotteste lejlighedsbygninger – og der er flere danske iblandt

Her er verdens flotteste lejlighedsbygninger – og der er flere danske iblandt

30 af verdens flotteste etagebygninger hyldes i ny bog.

Flere og flere mennesker flytter til de store byer, og det betyder, at efterspørgslen efter lejligheder stiger støt. De seneste år har designere og arkitekter på skift udtænkt innovative bud på, hvordan vi på bedste vis indretter os i etagebygninger, uden at det behøver være grimme betonklodser uden sjæl eller æstetik. 

Disse bygninger hyldes nu i bogen ’Building Community: New Apartment Architecture’, der dels er en samling af flotte lejlighedsbygninger og dels skal fungere som inspiration for fremtidige designere, som ønsker at gøre de udvalgte pionerer kunsten efter.

Bølgen i Vejle. Foto: Henning Larsen Architects.

”Der er et presserende behov for at bygge mange flere lejligheder – for at lindre en akut mangel på boliger, for at bruge pladsen mere økonomisk, for at spare energi spildt på lange pendlerture til fjerne forstæder og for at revitalisere byer forladt af tidligere generationer,” skriver bogens forfatter, den britiske arkitekturskribent Michael Webb, ifølge fastcodesign.com.

De 30 bygninger i bogen spænder lige fra USA over Italien og til Singapore, men også flere danske bygninger hyldes for deres design og innovation. Bl.a. er  det cylinderformede Tietgen-kollegium på Amager, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg arkitekter, med i bogen, mens også Bjarke Ingels’ 8-tallet i Ørestaden fremhæves for sit unikke design.

8-tallet i Ørestaden. Foto: Ty Stange.

Det er dog ikke kun København, der får opmærksomhed i ’Building Community: New Apartment Architecture’. På listen over bygninger findes også Bølgen i Vejle, tegnet af Henning Larsen Architects, der med sit bølgeformede tag og udsigt til Vejle Fjord ligeledes har fanget Michael Webbs opmærksomhed.

’Building Community: New Apartment Architecture’ inkluderer desuden interview med Bjarke Ingels og en række andre arkitekter. Bogen kan købes hos Amazon. Se billeder af en række af de 30 bygninger her:


8-tallet i Ørestaden. Foto: Ty Stange.

Bølgen i Vejle. Foto: Henning Larsen Architects.


Sky Habitat i Singapore. Foto: Safdie Architects.


City Hyde Park i Chicago. Foto: City Hyde Park.


Habitat 67 i Montreal. Foto: Habitat 67.


JOH3 i Berlin. Foto: J.MAYER.H Architecture.

LÆS OGSÅ: Bjarke Ingels: "Hvis man bare kunne nå at lave én fuldstændig perfekt bygning ... "

LÆS OGSÅ: Arkitektfirma: Fremtidens skyskraber kan komme til at svæve i kredsløb om jorden

LÆS OGSÅ: Det nye Danmark: 11 spektakulære bygninger der står klar i 2017