Indretningen er i en liga for sig på Restaurant Persona i Stockholm, der placerer sig som en af de smukkeste restauranter i Skandinavien.

Restauranter er som regel destinationer for mad, vin og stemning. Sådan forholder det sig også på nyåbnede Persona i Stockholm, men her har man også et ekstra es i ærmet: indretningen.

Det er sjældent, man besøger en restaurant, hvor formgivningen af rummene ligefrem giver én lyst til at flytte ind, men sådan forholder det sig faktisk på Persona.

Bag spisestedet står restauratør Jonatan Nyström og kok Louis Cespedes. De slog dørene op i slutningen af 2022, og den egentlige hovedrolle i den nyåbnede restaurant har de tillidsfuldt givet Erik Bratsberg, der har indrettet restauranten og selv skabt en stor del af interiøret – ja, selv kunsten har han bogstavelig talt ført penslen på.

”Jeg arbejdede i mange år i finansverdenen, men tog mig mod til at forlade mit arbejde for at forfølge min passion for at skabe,” fortæller Bratsberg, der nu agerer som autodidakt designer.

Materialerne på Persona er selvsagt velvalgte: masser af træ, natursten og skulpturelle møbler, der gør restauranten til et overordentligt behageligt sted at befinde sig.

Og maden og vinen? Det skulle også sidde lige i skabet, har vi hørt.

personasthlm.com

Erik Bratsberg, kunstner og designer af genstande og interiør