Bedugget: 3 næsten klassiske drinks til sommervarmen
Barchef på MASH lærer dig at lave tre enkle tørstslukkere.

1
Ingredienser
Sangria
- 14 cl rødvin – på MASH bruger vi Zinfandel fra Californien, men spansk Tempranillo er også god. Den er ligeledes blød, bær-præget og med strejf af vaniljenoter og dertil en anelse mere kraftig end Zinfandel.
- 5cl runny honey – bland en del akaciehonning og en del sukkersirup (i styrkeforholdet to dele sukker til en del vand) - kan erstattes med brun farin, hvis du vil have en klassisk og mere krydret sangria
- 5,5 cl citronsaft
- Æbler og appelsiner i skiver samt frugt i sæson – lige nu er det hovedsagelig bær og stenfrugter
- Eventuelt: en kanelstang – kog den sammen med sukkersiruppen
Caipirinha
- 5cl cachaça, vi anbefaler mærket Ypioca
- En hel limefrugt med skal, skåret i 8 tern
- 5 teskeer økologisk rørsukker
- Knust is
- Frugt efter smag og sæson
Moscow Mule
- 5 cl vodka af god kvalitet
- 2,5 cl friskpresset limesaft
- 1 cl sukkersirup lavet på to dele sukker til en del vand
- Ginger beer fra for eksempel Fever-Tree
- Kandiseret ingefær, limebåd og mynte til pynt.
- Hæld rødvin, honning og citronsaft sammen i en shaker, og ryst kraftigt med isterninger. Læg skiver af frugt op i et stort rødvinsglas, og fyld helt op til toppen med knust is eller isterninger.
- Hæld herefter sangriaen op, og pynt med et mynteskud, kanelstang og appelsinskal.
- Ved brug af kraftigere rødvin og brun farin: Bland alle ingredienserne, og lad sangriaen trække fra to timer til et helt døgn.
2. Caipirinha med frisk frugt
- Stød sukker og limefrugt i bunden af et glas, eller, hvis du laver til mange, i en saftkrukke med tappehane.
- Fyld op med is, og hæld cachaça over. Pynt med frugt.
3. Moscow Mule
- Ryst vodka, limesaft og sukkersirup med masser af isterninger i en shaker. Sigt over i et højt glas.
- Top med ginger beer, og pynt med kandiseret ingefær, frisk mynte og en skive lime.


