Daniel Dam har otte års erfaring som bartender, så han ved en bette ting eller to om cocktails. I første sæson af Euromans webserie ’Fredagsbaren’ tager han os med rundt på en række københavnske barer og udforsker de mest klassiske cocktails – både i traditionel og utraditionel form. Se alle afsnit her.

Afsnit 1: Americano og Negroni på Helium bar


Fredagsbarens første stop er på Helium bar i Indre København. Her viser Daniel og bartenderen Nicolas Skovgaard hvordan man laver en americanoen og dens lidt stærkere efterfølger Negroni.

Se opskriften på hvordan du laver en Americano her og en Negroni her .

Afsnit 2: Whiskey Sour og Rattlesnake på Strøm bar


Rammerne er cocktailbaren Strøm, der ejes af de to svenske brødre Andreas og Mikael Nilsson, i andet afsnit, og her laves der Whiskey Sour og Rattlesnake. To drinks, der kan gå op og ned i popularitet, men som aldrig helt går af mode.

Se opskriften på klassikeren Whiskey Sour og Rattlesnake.

Afsnit 3: Old Fashioned på 1879


I dette afsnit bevæger vi os ind i Mad Mens univers med en Old Fashioned på kortet.

På baren 1879 på Frederiksberg viser Daniel Dam sammen med barejer Fabian Nordström, hvordan man laver den populære cocktail, som har sin oprindelse i 1860erne.

Hvis man ikke er til Bourbon whiskey, viser de heldigvis også, hvordan man laver en Old Fashioned med rom.

Se opskriften på Old Fashioned her.

Afsnit 4: Espresso Martini og Cricket cocktail på Gilt


I fjerde afsnit af Fredagsbaren er en af årets mest populære drinks på menuen: Espresso Martinien. På baren Gilt viser Daniel os sammen med medejer Peter Altenburg, hvordan man laver klassikeren til perfektion. Desuden præsenterer de os for Cricket cocktail, som mest af alt minder om After Eight chokolade og er oplagt at servere som after dinner cocktail.

Se opskriften på Espresso Martini her  og Cricket cocktail her.

Afsnit 5: Gin og tonic på Rusty Jigger


Når man taler om klassiske cocktails, er den ikke til at komme udenom: Gin og Tonic.

På baren Rusty Jigger på Vesterbro leger Daniel og bartenderen Mikkel Albrechtsen med forskellige gin, tonics og garnish, og giver deres bud på tre variationer af klassikeren.

Se opskrifterne her.