Koen er et venligt og rart dyr, der også smager godt. Men problemet er, at den prutter. Faktisk belaster én ko med op til 700 metan op i atmosfæren hver eneste dag, hvilket svarer til en køretur på 93 kilometer i en dieselbil.

Derfor er der mange grunde til at formindske forbruget af det røde kød, og det er der da også flere og flere, der gør. Den tendens sidder man selvfølgelig ikke overhørig i de store burgerkæder. I USA og Sverige har man i et stykke tid kunne få den såkaldte ’Rebel Whopper’, som er en almindelig Whopper med tomat, løg – og en plantebøf.

Den bliver nu også lanceret i Danmark og hele Europa fra den 12. november. Ifølge pressemeddelelsen skulle den ligne og smage som en normal whopper, og plantebøffen er da også flammegrillet som sin kødelige bror.

”Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King i pressemeddelelsen.

Burgeren kommer i 25 europæiske lande og i over 2.500 restauranter, og dermed bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.