Vin på jysk
Foto: Søren Gammelmark Mads Groom Andersen.

Derfor skal du prøve jysk vin

Mads Groom Andersen laver vin og har som mange andre danske vinmagere haft den klassiske ambition om at lave solid rødvin. Men hvorfor ikke lave vin af det, der naturligt vokser i det lunefulde og kølige danske klima i stedet for at kæmpe med sydens druer? Sammen med kokken Frantz Scott Lundby og serieiværksætteren Morten Rinder Stengaard er han nu i færd med at skabe en kategori fra bunden.

”Vi er ude, hvor andre ikke har været før,” siger Mads Groom Andersen og lyser af stolthed, holder kunstpause og sender spørgende øjne.

Som om han afventer min reaktion; om jeg bliver nervøs ved tanken eller forventningsfuld. Jeg tror egentlig, at Andersen Winerys fuldskæggede vinmager inderst inde er ligeglad, for han ved, at trioen på et af landets mest succesfulde vinerier med fokus på mousserende frugtvin blandt andet er nået dertil, fordi de netop har gået, hvor andre ikke har gået før.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her