I lørdags blev Danmarks bedste toastmaster fundet, da restauranten Fætter Fætter og Arla afholdt danske mesterskaber i toast.
Vinderen blev Thomas Bachmann, der til daglig driver den mexicanske restaurant Barburrito. Bachmann vandt i finalen over de to studerende Anna Bartels og Rebecca Meixner fra København, der stillede op som hold, og kokken Rasmus Nilsson, der arbejder på restauranten Latin i Aarhus.
Undervejs serverede Thomas Bachmann blandt andet en mexicansk inspireret toast med svinebryst, avocado og koriander, og i finalen overbeviste han dommerkomiteen om sin overlegenhed med en toast med skagenskinke, urtemayo og ribscoulis.
Annonse
”I finalen var det meget tæt. Alle tre deltagere var rigtig gode og deres toasts var velsmagende, men Thomas’ idé med ribs indeni og salat ved siden af, som friskede toasten op, bragte ham det sidste skridt til sejren. Alle Thomas’ toasts var velsmagende og veltillavede, og han lå stærkt i feltet igennem hele konkurrencen”, siger Mikkel Marschall, tidligere køkkenchef på Kadeu Bornholm og medlem af dommerkomiteen til DM i toast.
Her er opskriften på Thomas Bachmanns vindertoast (se billedet i toppen af artiklen):
Det skal der i til 4-6 toasts:
4-6 skiver speltbrød
150 g skagenskinke
8 skiver Modnet Cheddar
Annonse
1 håndfuld persille
1 håndfuld estragon
1 håndfuld purløg
150 ml vindruekerneolie
1 fed hvidløg
300 ml Hellmans mayonnaise
Salt
Annonse
Peber
200 g ribsgele
100 g tyttebærsyltetøj
100 g tranebærsaft
Sådan gør du:
Læg alle ingredienser undtagen mayonnaisen i en blender, og blend til pure/olie.
Bland pure/olie sammen med mayonnaisen lidt efter lidt til en urtemayo.
Ribsgelé, tyttebærsyltetøj og tranebærsaft blendes sammen til coulis.
Smør begge sider af brødet med urtemayo og ost.
Læg brødskiverne sammen med fyldet indad, og toast, indtil osten er smeltet.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.