I en baggård på Nørrebro får man ifølge Babylon-kok Københavns bedste brunch scroll-down

I en baggård på Nørrebro får man ifølge Babylon-kok Københavns bedste brunch

August Theil er chefkok på Restaurant Babylon i Søpavillonens hjerte, hvor der i stride strømme langes skaldyrsfad med mere ud til feststemte københavnere. Vi har mødt ham til en snak om en overset spansk madby, ragù med rensdyrpenis og et inderligt had til peberfrugt.

Af Magnus Kraft
Foto: Santiago De La Vega
Gastro Euroman

Hvordan er det at være chefkok på Babylon?

”Babylon ligger jo i Søpavillionen i København og er en meget velbesøgt restaurant. Vi kan køre 350 gæster på én seating om fredagen og lørdagen, så vi har meget, meget travlt. Babylon er en moderne bistro, der fokuserer meget på fisk og skaldyr. En blanding af fransk og italiensk, men med nordiske råvarer.

På Søpavillionen er der natklub hver torsdag, fredag og lørdag, så det er jo lidt en anden slags restaurant at arbejde på. Der er lidt mere kaotisk. Når man kommer ind om morgenen, og der har været natklub om aftenen, kan man godt se det i restauranten. Det er jo også lidt farligt, at man kan gå direkte fra arbejde og ind på en natklub. Det havde jeg lidt svært ved at styre i starten. Nu har vi en regel om, at man kun tager på natklubben om lørdag, hvor vi alligevel har lukket dagen efter. Det plejer vi at holde os til.”

Hvad har været dit bedste måltid? 

”Helt klart på Restaurant Jordnær i Gentofte. Jeg var faktisk på Noma i forgårs, og jeg tænkte, at det måske kunne blive min nye favorit, men det er det overhovedet ikke. Det var sindssygt godt, men lidt for specielt til mig, at man skal æde ragù med rensdyrpenis og sådan noget. Den smagte fint nok, men jeg ville nok helst have sluppet for det. Der kan jeg bedre bare lide sindssygt gode råvarer, der er tilberedt til perfektion.

På Jordnær fik jeg de mest smagfulde og gennemtænkte retter, jeg nogensinde har fået. Jeg elsker det udtryk, der er i Eric Vildgaards mad. Det er simpelt, men på den skarpeste måde. Stilen er lidt fransk, blandet med asiatisk og nordisk. Jeg elskede alle de retter, der kom. Det har jeg aldrig prøvet før. Retterne blev bare bedre og bedre, 25 retter, der blev præsenteret af kokkene, hvilket jeg også var stor fan af.

Deres bedste ret var sådan en takoyaki, en japansk æbleskive fyldt med jomfruhummer, toppet med kaviar og trøffel. Det er noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt. Og så fik jeg en limfjordsøstersret med dild og wasabi, som også var helt vild. Jeg fik tårer i øjnene og luft i næsen, hver gang jeg tog en bid af den på grund af wasabien. Det smagte sindssygt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokke, Interview og Gastronomi