Først, i begyndelsen af 2020, var der angsten for corona-smitte og sygdom. Dengang hed italienernes foretrukne hashtag på de sociale medier #iorestoacasa (jeg bliver hjemme). Så kom forhåbningerne om, at det hele – måske – ville få en lykkelig afslutning, og hashtagget skiftede til #andràtuttobene (det hele skal nok gå).
Siden er der gået adskillige måneder, og nu hvor Italien har rundet bøjen for årsdagen for det første virustilfælde, der blev konstateret den 20. februar 2020, er hashtagget endnu en gang blevet udskiftet. Denne gang hedder det #ioapro (jeg åbner) og blev i januar 2021 lanceret af restaurationsbranchen.
Nu er tonen dog hverken disciplineret som ved første hashtag eller forhåbningsfuld som ved andet. For #ioapro skal først og fremmest opfattes som et råb om hjælp, en lyst til at provokere og et oprør mod reglerne. #ioapro, underforstået: ”Jeg åbner min restaurant, også selv om det er forbudt pga. de gældende nedlukningsrestriktioner.” For #ioapro handler især om modløshed og desperation, men nok allermest om overlevelse i en restaurationsbranche, der aldrig tidligere har været tvunget i knæ på samme måde som i dag.
Spiseforstyrrelser og et overdrevet fokus på træning og sund kost er langt fra noget, der kun rammer kvinder. Det ved Asger Tobias Brodtkorb alt om. Den to meter høje mand vejede for få år siden blot omkring 60…
Børn af kendte filmfolk snupper hovedrollerne og de eftertragtede skolepladser igen og igen. Er filmindustrien blevet en motorvej af forlommer? Blandt skuespillere og Skuespillerskolen er der stor uenighed.