Gammel lade i naturskønt område på Vesterbro danner ramme om månedens restaurant scroll-down

Gammel lade i naturskønt område på Vesterbro danner ramme om månedens restaurant

København har mange dejlige parker og haver – Kgs. Have, Ørsteds-parken, Østre Anlæg og Frederiksberg Have for bare at nævne nogle af de mere kendte. Vild natur er der efterhånden ikke så meget af. Men der er i hvert fald 1,5 hektar midt på Vesterbro, hvor DSB’s gamle værkstedsområde med lokomotivværksted og gamle trælader har ligget siden 1900-tallet. BaneGaarden kaldes området, og i en af laderne finder man månedens restaurant, Lade 609.

Af Jesper Uhrup Jensen
Foto: Anders Hviid
Gastro Euroman

Månedens restaurant ligger som en anden skovrestaurant midt i storbyen i et sjældent stykke vild natur midt på Vesterbro i et område, der nu kaldes BaneGaarden, som oprindelig tilhørte DSB. Her havde DSB lokomotivværksted og opbevaring af træ i ni gamle trælader. Laderne mistede særligt de sidste 50 år deres funktion og var overladt til forfald, indtil ildsjæle – med støtte fra bl.a. Realdania – fandt på at indtage området og renovere laderne til glæde for naturglade og ikke mindst sultne københavnere. Og her kommer månedens restaurant, Lade 609, ind i billedet, den ligger nemlig i en af de ni gamle lader. 

Restauranten har ladet sig inspirere af tidens glæde ved udekøkkener, shelter- og outdoorliv og tilbereder primært maden over bål eller på en udendørsgrill. Og maden er alt overvejende tilberedt på råvarer fra ”naturens vilde spisekammer” og alt overvejende grønt, fortæller folkene i Lade 609. De sanker, fanger og forædler, sylter og fermenterer – og det hele stammer fra Danmark og de øvrige nordiske lande. Og det ses også i maden, hvor bær, blomsterknopper, brændenælder, grene eller grenskud og friske urter indgår. Og er det ikke lige sanket, fanget eller skudt – sidstnævnte uden for BaneGaardens terræn selvfølgelig – så er alt økologisk. 

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Guide, Mad og Restauranter i København