Priskrig
Foto: Getty

Priskrig

Nutella skaber tumulter i franske supermarkeder

Der var 70 procent rabat.

Franskmændene. De er da sådan nogle gourmeter, der spiser østers og foie gras til hverdag og skyller ned med god Bourgogne, er de ikke?

Jooo. Men de er åbenbart heller ikke for fine til et drøjkommercielt smørepålæg med masser af sukker og palmeolie tilsat for en glattere konsistens.

Vi hentyder til Nutella, og ikke et ondt ord om vores alles guilty pleasure, men hasselnøddepålægget er alligevel steget franskmændene mere til hovedet, end godt er.

Flere franske medier beretter om tumulter og sammenstød i supermarkeder rundt om i Frankrig som følge af en rabat på 70 procent. Supermarkedet Intermarché solgte i går 950-grams glas til 10,50 kroner rundt om i landet.

”Vi forsøgte at gå imellem kunderne, men de skubbede os,” siger en unavngiven medarbejder i et Intermarché-supermarked i byen Horme i Loire til avisen Le Progrès

Avisen har også talt med en kunde i et andet Intermarché-supermarked, denne gang i byen Rive-de-Gier:

”De opførte sig som vilde dyr. En kvinde blev trukket i håret, en ældre dame tog en hel kartonfuld på hovedet, en anden havde blodige hænder. Det var frygteligt.”

Her er en video fra avisen La Dépêche du Midi, der viser Nutella-hungrende kunder i et supermarked i nærheden af Toulouse, hvor man imidlertid har sat rationering på en krukke per hoved.

 

Ifølge BBC har der været lignende tumulter over hele Frankrig.

Ferrero Rocher, der ejer Nutella, beklager scenerne, men pointerer, at det udelukkende var Intermarchés beslutning at sætte prisen så langt ned.

LÆS OGSÅ: Nutella forsvarer palmeolie efter kræftundersøgelse

LÆS OGSÅ: Cocktailopskrift: Tequila Sunrise fortjener et comeback

LÆS OGSÅ: Mikkel fra Hvalsø laver verdens bedste chokolade: "Vores råvare er en Ferrari, hvor de andre bruger den billigste Skoda"

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Frankrig