Opskrift: Sådan laver du flæskesvær med avokadopuré og pulveriserede blade
Flæskesvær er gode, flæskesvær deluxe er endnu bedre.
Snacks til 10 personer
Ingredienser
- 1 stykke svinehud
- Salt
- Olie til fritering
- 2 modne avokadoer
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. ristet fennikelfrø
- Citronsaft
- 10 tørrede avocadoblade
Sådan gør du:
- Skær evt. fedtunderlag fra svinehuden/sværen, og kassér det.
- Kog sværen i 20 minutter i letsaltet vand.
- Herefter skæres den i strimler a 5 x10 cm, der lægges på bagepapir.
- Tørres i ovnen ved 100 grader, indtil alt er helt tørt og kan knækkes.
- Herefter kan strimlerne friteres i 180 grader varm olie, til de puffer op til dobbelt størrelse. Tag dem derpå op og læg på fedtsugende papir.
- Halvér avocadoerne, fjern skrællen og stenen. Blend avocadoerne til puré med chili og ristet fennikelfrø. Smag avocadopureen til med citronsaft.
- De tørrede avocadoblade blendes til et helt fint støv.
- Flæskesværen anrettes med avocadostøv og dutter af krydret avocadopuré.