Flæskesvar med avocado
Foto: René Friis

Opskrift: Sådan laver du flæskesvær med avokadopuré og pulveriserede blade

Flæskesvær er gode, flæskesvær deluxe er endnu bedre.

printer Print
clock 45 minutter
plate Snacks til 10 personer
  • 1 stykke svinehud
  • Salt
  • Olie til fritering
  • 2 modne avokadoer
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. ristet fennikelfrø
  • Citronsaft
  • 10 tørrede avocadoblade

05092018Gastro_Advocado_0010.jpg

Sådan gør du:

  1. Skær evt. fedtunderlag fra svinehuden/sværen, og kassér det.
  2. Kog sværen i 20 minutter i letsaltet vand.
  3. Herefter skæres den i strimler a 5 x10 cm, der lægges på bagepapir.
  4. Tørres i ovnen ved 100 grader, indtil alt er helt tørt og kan knækkes.
  5. Herefter kan strimlerne friteres i 180 grader varm olie, til de puffer op til dobbelt størrelse. Tag dem derpå op og læg på fedtsugende papir.
  6. Halvér avocadoerne, fjern skrællen og stenen. Blend avocadoerne til puré med chili og ristet fennikelfrø. Smag avocadopureen til med citronsaft.
  7. De tørrede avocadoblade blendes til et helt fint støv.
  8. Flæskesværen anrettes med avocadostøv og dutter af krydret avocadopuré.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter