
Opskrift: Rå artiskokker med asparges og pecorino
En salat behøver ikke være et trist måltid beregnet på slankekure. Den kan sagtens være en begivenhed i sig selv.
Ingredienser
- 1 øko-citron
- 4 små artiskokker
- 1 bundt grønne asparges
- Olivenolie
- Pecorino
- Salt
- Sort peber
- Skyl citronen, riv ca. halvdelen af skallen, og pres saften af den hele citron.
- Skær øverste halvdel af artiskokken og det meste af stokken.
- Brug en kniv til at skrælle de yderste blade af med, og skræl også den tilbageværende del af stokken.
- Skær artiskokhjertet i meget tynde skiver – brug evt. et mandolinjern.
- Skyl aspargesene, og skær dem i meget tynde skiver på skrå.
- Vend asparges og artiskok godt sammen med citronsaft, revet citronskal, rigtig god olivenolie, høvlet pecorino og salt og sort peber.
- TIP: Spis som salat eller på crostini som en lækker hapser.