Rå artiskokker med asparges og pecorino

Opskrift: Rå artiskokker med asparges og pecorino

En salat behøver ikke være et trist måltid beregnet på slankekure. Den kan sagtens være en begivenhed i sig selv.

printer Print
  • 1 øko-citron
  • 4 små artiskokker
  • 1 bundt grønne asparges
  • Olivenolie
  • Pecorino
  • Salt
  • Sort peber

  1. Skyl citronen, riv ca. halvdelen af skallen, og pres saften af den hele citron.
  2. Skær øverste halvdel af artiskokken og det meste af stokken.
  3. Brug en kniv til at skrælle de yderste blade af med, og skræl også den tilbageværende del af stokken.
  4. Skær artiskokhjertet i meget tynde skiver – brug evt. et mandolinjern.
  5. Skyl aspargesene, og skær dem i meget tynde skiver på skrå.
  6. Vend asparges og artiskok godt sammen med citronsaft, revet citronskal, rigtig god olivenolie, høvlet pecorino og salt og sort peber.
  7. TIP: Spis som salat eller på crostini som en lækker hapser.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Mad og Sundhed