De fleste af os har været der. Man er syv år og bander indebrændt, mens man bærer tallerkner ud fra spisebordet, fordi mor og far har insisteret på det. En rutine man skulle gentage forban... 6 dage om ugen, og til en slaveløn på omkring de 10-14 kr. om måneden.

Urimeligt? Ja!

Men så springer vi lige 20-25 år frem i tiden, og nu er det dig, der sidder dér ved spisebordet – overfor "mor" – mens I med korslagte arme (som en del af opdragelsesplanen 2015) insisterer på, at junior bærer tallerknerne ud, inden han tænder for iPaden igen.

Og han skal også deltage i madlavningen (paragraf 3.4.3 i opdragelsesplanen) - for "det er sgu også sundt, at knægten forstår, at kød ikke bare er noget, de laver nede i supermarkedet".

Men for guds skyld. Intet svineri, okay. Du er lige kommet fra et skrivebord, der var ét stort rod, så nu holder han fan.. melet i Margrethe-skålen, "Mener, hvor svært kan det være," vrisser du og gør et tungt suk.

"Try to relax for a minute"

Det er på grund af forældre som dig, at børnene nu er gået sammen om gode råd til stressede forældre i en ny kampagne for IKEA. Den er tiltænkt de forældre, der på én gang gerne vil være super inddragende men som grundlæggende ikke har overskuddet til det.

Junior i videoen her er træt af P.I.S. 

Derfor får du her 5 gode råd, som du bør huske næste gang, du har junior med ud i køkkenet.

Stil dig selv ét spørgsmål

Sagt på en lidt anden måde, så skal videoen ses som et opråb til os forældre om at slappe af.

Hvis vi vil være inddragende overskudsforældre i et køkken, så kræver det, at vi giver lidt slip på kontrollen. Lad ungen brænde sig på det varme vand, lad ham klemme farsen ud mellem fingrene og klappe en støvsky af mel ud over sig selv, køkkenbordet og dig.

Det går nok alt sammen, hvis du har en karklud og en vaskemaskine i nærheden.

Vigtigst af alt, så handler det om at lade børnene have det sjovt, og så stille dig selv spørgsmålet; lader jeg mine børn være børn i køkkenet?