Josephine

Midt på Frankrigsgade på Amager har værtshuset Josephine fået nye ejere og forvandlet lokalerne til en moderne vinbodega med udendørsservering. Josephine er ikke som sådan en restaurant, men med et lille og lækkert udvalg af diverse charcuterier kan du holde sulten fra døren. Josephine kører uden bookinger, så hvis du skal sikre dig en plads i solen, så kom allerede, når de åbner klokken 15 - og allerede klokken 12 om lørdagen.

 

Frankrigsgade 15, 2300 København

 

Åbenbar

Sportsbar, café, brunchjoint eller cocktailbodega. Åbenbar i Nordvest kan sætte flueben ved det hele. Hvis du og vennerne skal spille et godt spil backgammon og nyde en delikat drink, eller hvis du skal invitere familien på søndagsbrunch og dart, så bør I til foråret besøge Åbenbar og nyde stemningen i den hyggelige baggård i en af Københavns mest spirende bydele.

 

Frimestervej 2, 2400 København

 

H15

Et af byens bedste steder at få sol i panden og stillet sulten samtidig er på Halmtorvets H15. I de gamle garagelokaler og på den solrige terrasse er der plads til alle dine venner, og I kan nyde østers, oliven, en iskold bajer og et lækkert stykke smørrebrød. Hvis I bliver hængende, udvikler H15 sig ud på aftenen til en hyggelig bar med lidt højere musik. H15 er et perfekt sted at begynde, hvis din aften skal danses væk i Kødbyen – til en pris, mange kan være med på.

 

Halmtorvet 15, 1700 København

 

Oberra

Har du en forkærlighed for pescetarisk mad, god vin og stemningsfyldte pladser, så er Oberra på Skjolds Plads nok noget for dig. Her kan du faktisk nyde alle dagens måltider og alle dem midt imellem – endda i solen. Du og dine venner kan sidde udenfor alle ugens dage undtagen mandag, og i weekenden lukker de først ved midnat. Hvis I bliver hængende til aftensmad, kan I mæske jer i hele fem serveringer for den tiltalende sum af 250 kroner, så skal hele selskabet til gengæld også vælge det samme.

 

Skjolds Pl. 2, Skjolds Pl. 4, 2200 København

 

Italo Caffé

Ligesom man troede, at Værnedamsvej havde nok af de intime caféer med udeservering, kom Italo Caffé ind fra højre, en lillebror til Italo Disco i Oehlenschlægersgade. Menukortet er simpelt; du kan fx spise en italiensk panini og drikke et dejligt glas juice med en ven eller to i solen. Men hiv ikke hele gruppen med, der er nemlig ikke plads til ret mange på det lille fortov i Københavns "hej hej"-gade, men frygt ej, du skal nok møde nogle, du kender.

 

Værnedamsvej 10, 1619 København