De bedste restaurantanbefalinger kommer fra topkokkene selv. Og når en perlerække af dygtige kokkekollegaer anbefaler samme sted, gælder det omgående om at bestille bord, for så er hypen real.

Hvis du følger kokkebranchens elite på Instagram, har du nok også lagt mærke til, at flere af de allerstørste kokke herhjemme har været ude at spise her i starten af 2022, og at der er to københavnske restauranter, der går igen.

Det er henholdsvis Jatak og Propaganda, som i øjeblikket kæmper om at være mest hypet blandt kollegaerne. Begge restauranter er helt nye og har det asiatiske køkken tilfælles.

René Redzepi, Bo Bech og Christian Puglisi har alle været forbi restaurant Jatak, som egentlig først åbner officielt på torsdag i denne uge. Det er den tidligere Relæ-head chef Jonathan Tam, der står bag Jatak, som ligger i Rantzausgade på Nørrebro. 

Redzepi hylder fx den Hong Kong-baserede æggetærte, som han fik på Jatak, og opfordrer alle os andre til at prøve den:

"This place is gonna go ballistic. You should book now…," skriver Redzepi på sin Instagram.

Propaganda, som er Barabba-kokken Youra Kim og den venezianske sommelier og restauratør Riccardo Marcons nye sted, slog dørene op for gæster på Vester Farimagsgade i december sidste år. Her serverer man traditionelle koreanske retter og vin i stride strømme.

Noget, som blandt andre Bo Bech, madanmelder Lærke Kløvedal og Birk Voss fra Rouge allerede har lovprist på deres Instagram-kontoer.

Lad os tage kokkenes opfordringer op og få bestilt bord, så vi kan afgøre, hvem der vinder duellen mellem Jatak og Propaganda.