Sommertid betyder strandtid. Og strandtid betyder en masse piger, der gør sig til i vandkanten, mens de tager billeder af hinanden og lægger dem op på Instagram bagefter.

Især ynder nogle af dem at kaste deres våde hår bagover, så det nærmest laver en glorie af vand rundt om deres hoveder. Tricket kaldes ’the mermaid flip’, fordi man angiveligt ligner en havfrue.

Men the mermaid flip har nu fået en mandlig pendant, der trender på Instagram. Hundredevis af mænd dypper ansigtet i vandspejlet på stranden og kaster hovedet bagover i, hvad der skal være en yndefuld bevægelse. Det munder ud i et på alle måder nydeligt springvand, der løber i en perfekt bue fra skæggets spids og tilbage ned i havet.

Herefter lægger skægget sig som en altopslugende ansigtsmaske af tang henover både næse, øjne og mund. Det yndefulde trick kaldes ’the beard flip’.

De æstetiske og næsten ikoniske billeder lever på Instagram under hashtagget #beardflip, hvor mænd verden over deler deres havfrue-øjeblikke i en gylden solnedgang enten gennem fotos eller videoer, hvor man får hele processen med. Fra ansigtsdyp til tangmaske.  

Det blev særligt populært efter fotografen Matt Sprouse skulle teste et vandtæt kamera og endte med at tage et yderst spektakulært billede af sin ven på stranden. Om billedet siger Los Angeles-fotografen til The Huffington Post:  

"The stars aligned and his head flung back and created the most spectacular wave of water coming out of his beard.” 

Herunder kan du se nogle af de bedste beardflippers spy vandstråler ud af deres skæg.  

LÆS OGSÅ: Ny IKEA-reklame stikker til folk, der poster madbilleder på Instagram

LÆS OGSÅ: 7 måder at sparke en debat i gang på Facebook

LÆS OGSÅ: Euroman hylder humoren

One day 💁 #beardflip

Et billede slået op af Jeron Thomas (@j_thom__) den

Did someone say #beardflip @shnorts ? With this full size pool in my backyard, bring on summer!

En video slået op af Adam Swanson (@furrdogg) den

Second day in Byron Bay...had to have a little fun in the pool.

En video slået op af Matt Parker (@rekrapttam) den