Da vi forleden her på redaktionen lavede en liste over nogle af de ord og vendinger i tiden, som irriterer os mest, bad vi efterfølgende også jer, læsere, på Facebook om at komme med jeres bedste bud på ord og sproglige misforståelser, der gerne må dø i 2021.

Vi fik mange gode og har herunder udvalgt vores favoritter. Godt brølt og alt det der!

'Det ligner, at' i stedet for 'det ser ud som om'

"'Det ligner, at' er absolut nr. 1. Det er jo ubehjælpeligt børnesprog. Charmerende, når det siges af 3-årige, tæerkrummende, når det siges af voksne mennesker."

Aligne

"Det engelske ord 'Aligne' er jeg ved at være træt af, især når ordet bruges i en dansk sætning: 'Vi er lige nødt til at aligne før næste møde.'”

Qua

"Fra dette øjeblik og til universets kuldedød må man udelukkende benytte udtrykket 'qua', når det IKKE kan erstattes af 'i kraft af'. Hver gang denne grundlov overtrædes, skal man 1 uge senere aflægge en 3-siders boganmeldelse om en valgfri del af Astrid Lindgrens forfatterskab til sine lokale myndigheder."

'Massere' i stedet for 'masser'

"Lær nu, at når det handler om en stor mængde, hedder det MASSER!!"

Mundbind

"Det både lyder og ser grimt ud."

Åbne op

"Stop nu."

At have noget i pipelinen

"Det kan til nøds gå, hvis det bliver brugt af en eller anden virksomheds-smart-ass. Men man har ikke en ferie eller en ny bil i pipelinen. Jeg bliver VILD over det."

Jeg tænker, at...

"Når nogen starter en sætning med at sige: 'Jeg tænker at'......osv!!! For selvfølgelig tænker man!! Alternativet er ikke så godt."

'Konditioner' i stedet for 'forhold'

Kommentatorer, der har været så meget i England, at de siger 'konditioner' i stedet for 'forhold'"

I ER BARE TOPSEJE - ALLE SAMMEN!

"Når en eller anden unødvendig projektleder, på et eller andet unødvendigt møde, insisterer på at fejre endnu en unødvendig milepæl med et unødvendigt stykke kage, som herefter udbryder til alles irritation: "I ER BARE TOPSEJE - ALLE SAMMEN!"... Luk nu røven!"

Naturligvis med god afstand

"Når folk skal fortælle, at de har mødtes med andre, men lige skal understrege, at de selvfølgelig har fuld styr på coronarestriktionerne. Ja, det tager vi som en selvfølge, at du efterhånden har."

Godt brølt

“'Godt brølt' er simpelthen det værste udtryk. Det er faktisk vigtigere at udrydde brugen af end at udrydde COVID-19 i 2021."

Springløg

"Det hedder altså forårsløg!!"