Har du netop fået drømmejobbet, og skal du til at sidde ved et skrivebord? Så bør du måske tænke dig om en ekstra gang.

Skrivebordet er nemlig en genkendelig faktor på listen over de mest kedelige jobs i verden, som er blevet undersøgt på tværs af 14 forskellige sektorer med 1300 respondenter af Emolument

Undersøgelsen er lavet henover en bred målgruppe, og derfor er det ikke kun specifikke stillinger, der dukker op på listen, men også store sektorer, som for eksempel IT og Salg. 

Alligevel overrasker listen. For mange højtlønnede, prestigefyldte stillinger og sektorer er at finde blandt de mest søvndyssende. For eksempel tjener en privatansat ingeniør i hovedstadsområdet omkring 50.000 kroner i gennemsnit, mens en nyuddannet advokat på advokatkontor tjener 61.000 kroner.

Men penge gør det tydeligvis ikke sjovere at arbejde.

Se listen herunder, hvor de angivne procenter viser, hvor mange i den konkrete sektor, der synes deres job er kedeligt.  

10. IT (56 %)

9. Marketing og kommunikation (60 %)

8. Salg (61 %)

7. Ingeniør (64 %)

6. Finans - og bankjobs (67 %)

5. Bogholderi og rådgivning (67 %)

4. Økonomistyring (68 %)

3. Administration (71 %)

2. Projektledelse (78 %)

1. Juridiske jobs (81 %)

Ifølge undersøgelsen er grunden til, at de juridiske medarbejdere topper listen, er, at særligt nyuddannede medarbejdere må finde sig i konstante gentagelser, der for det meste indebærer research af cases og lovgivning. 

Og drømmer du om at arbejde udenlands, så bør du hellere undgå de to kedeligste lande: De Forenede Arabiske Emirater (83 %) og Italien (83 %) efterfulgt af USA (74 %) på en tredjeplads. 

LÆS OGSÅ: "Dansk iværksætter bag online modeportal: "Står det til mig, skal Miinto ud i hele verden""

LÆS OGSÅ: "Søg job på 30 sekunder: Svensk startup gør det nemmere for dig at finde drømmejobbet"

LÆS OGSÅ: "Håb for humaniora: Amerikansk milliardær forudsiger, at kreative medarbejdere bliver de mest efterspurgte i fremtiden"